Baigtas statyti Jungtinis gyvybės mokslų centras

Jungtinio gyvybės mokslų centro (JGMC) idėja virto realybe – baigtos vieno ambicingiausių, didžiausių ir inovatyviausių mūsų šalies pastatų statybos. Šis gyvybės mokslų tyrimų ir studijų centras sustiprins biochemijos, biotechnologijos, molekulinės biologijos, genetikos, neurobiologijos, molekulinės medicinos ir kitų susijusių krypčių mokslinius tyrimus, studijas ir technologinę plėtrą.

Pirmieji mokslininkai ir studentai JGMC pastate įsikurs 2016 m. sausį.<br>G.Čaikausko nuotr.
Pirmieji mokslininkai ir studentai JGMC pastate įsikurs 2016 m. sausį.<br>G.Čaikausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 8:31 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 2:58 AM

Projekto vadovas, VU Gamtos mokslų fakulteto profesorius Juozas Rimantas Lazutka pabrėžė projekto reikšmę mūsų šaliai:

„Jungtiniame gyvybės mokslų centre dirbs tarptautiniu mastu pripažintos gyvybės mokslų ir biotechnologijų srities mokslininkų grupės, bus sudarytos puikios praktinio mokymo sąlygos studentams.

Lietuva turi gana neblogai išplėtotą biotechnologijų pramonę, tačiau susiduriama su šios srities specialistų trūkumu. Todėl naujajame centre skatinsime studentus dar aktyviau įsitraukti į mokslinę veiklą, įgyti daugiau praktinių žinių, o baigus studijas – pasirinkti biotechnologijų tyrėjo profesiją, steigti naujas inovatyvių technologijų įmones ir taip prisidėti prie mūsų valstybės pažangos.“

JGMC kuriamas VU Biochemijos ir Biotechnologijos institutų ir Gamtos mokslų fakulteto pagrindu ir bus sudedamoji integruoto mokslo, studijų ir verslo centro „Santara“ dalis.

Šis centras paskatins didesnes tiesiogines užsienio investicijas į Lietuvą, naujo pažangaus verslo kūrimą, stabdys „protų nutekėjimą“, skatins „protų sugrįžimą“ ir naujų darbo vietų, ypač skirtų jauniems žmonėms, kūrimą.

Rangos darbų vertė siekia apie 32,3 mln. eurų, JGMC plotas – 24 tūkst. kv. m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.