Nacionalinio mokslo centro varžybose Kaunas ištraukė CERN kortą

Dėl teisės steigti Nacionalinį mokslo ir inovacijų centrą su sostine besivaržančio Kauno projekto partnerių gretas papildė Šveicarijoje įsikūręs didžiausias pasaulyje branduolinių mokslinių tyrimų centras CERN.

CERN centre sukurtas specialus padalinys „CERN Knowledge Transfer“ rengia pažintines programas ir suteikia galimybę susipažinti su naujausiais mokslo pasiekimais.
CERN centre sukurtas specialus padalinys „CERN Knowledge Transfer“ rengia pažintines programas ir suteikia galimybę susipažinti su naujausiais mokslo pasiekimais.
Taip galėtų atrodyti „Mokslo slėnis“ Nemuno saloje.<br>Kauno savivaldybės iliustr.
Taip galėtų atrodyti „Mokslo slėnis“ Nemuno saloje.<br>Kauno savivaldybės iliustr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 7, 2016, 1:01 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:31 PM

Projekto iniciatoriai kauniečiai viliasi, kad tai būtų didesnė paskata Vilniuje priimti Kaunui palankų sprendimą, o bendradarbiavimas su centru leistų į Kauną atgabenti CERN sukurtą išskirtinę ekspoziciją.

„Nacionalinio mokslo ir inovacijų centro Kaune lankytojams galėtume parodyti vienintelę pasaulyje ir bene unikaliausią ekspoziciją, kokią tik galima turėti. „Mokslo sala“ iškiltų Nemuno saloje“, – tvirtino Kauno miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Pažymėtina, kad CERN centre sukurtas specialus padalinys „CERN Knowledge Transfer“ rengia pažintines programas ir suteikia galimybę susipažinti su naujausiais mokslo pasiekimais. Vienas tokių pažintinių pristatymų – didžiajame hadronų greitintuve vykstantys procesai. Kauniečių mokslininkų nuomone, Nacionaliniame mokslo ir inovacijų centre Kaune būtų galima eksponuoti CERN parodą „Interactive LHC Tunnel“.

Anot Kauno miesto savivaldybės atstovės Deimantės Liubinaitės, projekto „Mokslo sala“ partnerių ir rėmėjų sąrašas įspūdingas. Jame – didžiausios Kauno verslo įmonės, visi Kaune įsteigti ar reziduojantys bei Klaipėdos ir Šiaulių universitetai. Palaikymą „Mokslo salos“ projektui pareiškė Kolegijos rektorių asociacija, Lietuvos studentų sąjunga, o Lietuvos mokslo taryba pažymėjo, kad Kauno miesto savivaldybės pateikta koncepcija yra parengta geriau nei Vilniaus.

ELTA primena, kad sprendimą, kur statyti mokslo centrą, Švietimo ir mokslo ministerija paskelbs kitą savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.