Interaktyvus grafikas: sužinokite, kaip ir kada mirsite

Norėdami sužinoti, kaip ir kada mirsime, galime eiti pas gydytojus, kreiptis į būrėją arba... pažvelgti į šį grafiką, kur pagal lytį, rasę ir amžių yra apskaičiuojamos jūsų mirties tikimybės ir priežastys.

Kiekvienas taškas atitinka vieną iš jūsų imituotų gyvenimų, o spalvos nurodo tam tikras jo pabaigos priežastis. Dešinėje esanti skiltis padeda sekti procentinę kaitą.
Kiekvienas taškas atitinka vieną iš jūsų imituotų gyvenimų, o spalvos nurodo tam tikras jo pabaigos priežastis. Dešinėje esanti skiltis padeda sekti procentinę kaitą.
Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

Mar 8, 2016, 1:35 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 8:37 AM

Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) sukūrė mirties priežasčių duomenų bazę, kurioje patalpinti 1999–2014 metų įrašai apie JAV mirusius žmones. Šie duomenys remiasi oficialiais mirties liudijimais.

CDC klasifikuoja priežastis į 113 šakninių kategorijų, iš kurių sudarytos 20 ligų ir išorinių mirties priežasčių kategorijos. Tiksliau, CDC naudojasi Pasaulio sveikatos organizacijos paskelbta Tarptautine ligų klasifikacija (TLK).

Norite sužinoti savo gyvenimo pabaigos scenarijus? Interaktyvų grafiką rasite čia.

Pirmiausia, įveskite savo lytį, rasę ir amžių. Kiekvienas taškas atitinka vieną iš jūsų imituotų gyvenimų, o spalvos nurodo tam tikras jo pabaigos priežastis. Dešinėje esanti skiltis padeda sekti procentinę kaitą.

Pakeiskite savo amžių į nulį ir stebėkite pokyčių spartą. Turbūt, pastebėjote vieną dalyką – nustačius 0–1 metus tikimybė, kad mirsite per ateinančius kelis dešimtmečius, yra labai menka. Tačiau vėliau taškai ima plisti taip sparčiai, kad tampa sunku juos sekti.

Dar vienas įdomus aspektas yra tas, kad, nors jaunesnio amžiaus žmonių mirtingumas yra kur kas mažesnis, tačiau jiems labiau tikėtina baigti gyvenimą dėl išorinių veiksnių, o ne ligos. Nustačius 80 metų amžių, atsiranda daugiau nei 40 procentų tikimybė mirti nuo kraujotakos ligų, nepriklausomai nuo lyties ar rasės.

Taip pat stebina rodiklis, kad vėžys labiausiai tikėtina mirties priežastimi išlieka tik iki tam tikro amžiaus, tačiau vyresniems žmonėms derėtų labiau susirūpinti savo širdies veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.