Saulės energija varomas lėktuvas nutūpė Egipte

Saulės energija varomas lėktuvas „Solar Impulse 2“, kuris prieš dvi dienas išskrido iš Ispanijos, trečiadienį nutūpė Kaire, priešpaskutinio sustojimo prieš baigiantis jo kelionei aplink pasaulį.

Kairo oro uoste saulės energija varomas lėktuvas nutūpė trečiadienio rytą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kairo oro uoste saulės energija varomas lėktuvas nutūpė trečiadienio rytą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-13 13:00, atnaujinta 2017-05-19 00:20

Pirmadienį ryte išskridęs iš Sevilijos, lėktuvas kirto Alžyro, Tuniso, Italijos ir Graikijos oro erdves, praskrido virš Gizos piramidžių ir maždaug 7 val. 10 min. (8 val. 10 min. Lietuvos laiku) nutūpė Kairo oro uoste.

Paramos komanda sveikino ir dviračiais vijosi nutūpusį lėktuvą, kuris sveria ne daugiau už automobilį, nors jo sparnų mojis yra toks kaip „Boeing 747“.

„Tai buvo fantastiška, viskas ėjosi gerai“, – skrydžių kontrolieriams sakė pilotas, šveicaras Andre Borschbergas, per tiesioginę transliaciją „Solar Impulse 2“ „Facebook“ puslapyje iš piloto kabinos.

Jis išlipo iš lėktuvo ir apkabino tėvynainį Bertrandą Piccardą, su kuriuo pakaitomis pilotuoja lėktuvą per šią etapais vykdomą kelionę aplink Žemės rutulį.

B.Picardas, kuris atvyko anksčiau, kad galėtų sutikti lėktuvą, reporteriams sakė, kad skridimas „Solar Impulse 2“ yra „magiškas“.

„Tai nauja era energijai, – sakė jis. – Man labai patinka skristi šiuo lėktuvu, nes kai esi ore kelias dienas, patiri įspūdį, kad esi mokslinės fantastikos filme.“

„Žvelgi į Saulę, žvelgi į savo motorus, jie sukasi dienų dienas, jokių degalų. Ir galvoji, kad tai – stebuklas. Tai magiška. Iš tikrųjų tai – šiandienos realybė. Štai ką galime padaryti su šiomis naujomis technologijomis“, – sakė jis.

Į Ispaniją eksperimentinis lėktuvas atskrido praėjusį mėnesį, perskridęs Atlantą. Tai buvo pirmas solinis transatlantinis skrydis.

Iš Kairo lėktuvas išskris į Abu Dabį, iš kurio 2015 metų kovą ir leidosi į kelionę aplink pasaulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.