Milijono eurų premija – už akių siunčiamų signalų tyrimus

Keturi JAV ir Didžiosios Britanijos universitetų mokslininkai pasidalys vieno Portugalijos fondo įsteigtą 1 mln. eurų premiją už tyrimus, padėjusius geriau suprasti, kaip žmonių akys siunčia nervinius signalus smegenims.

Jei vargina civilizacijos liga – akių sausumas, reikia atkreipti dėmesį, ryte ar vakare jis pasireiškia, nes tai rodo skirtingas problemas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jei vargina civilizacijos liga – akių sausumas, reikia atkreipti dėmesį, ryte ar vakare jis pasireiškia, nes tai rodo skirtingas problemas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2016, 9:54 AM, atnaujinta May 13, 2017, 8:48 PM

Antradienį buvo paskelbta, kad premija atiteks Johnui Flanaganui iš Harvardo medicinos mokyklos, Carol A.Mason iš Kolumbijos universiteto, Carlai Shatz iš Stanfordo universiteto ir Christine Holt iš Kembridžo universiteto.

Laureatai pelnė pripažinimą už inovatyvius tyrimus, kaip akys siunčia smegenims regimąją informaciją. Šios studijos gali atverti kelią naujiems neurologinės terapijos metodams, gydant regos sutrikimus.

Lisabonoje įsikūręs A.Champalimaud fondas 2007-aisiais įsteigė kasmet skiriamą premiją už regos tyrimus – vieną didžiausių piniginių apdovanojimų mokslo pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.