Pompėjos aukos nuotrauka audrina internautų vaizduotę

Internete greitai išplito Pompėjos archeologinio parko paviešinta nuotrauka, kurioje užfiksuota staigaus ugnikalnio išsiveržimo auka. Kai kuriems internautams susidarė įspūdis, kad prieš pat mirtį šis žmogus nusprendė save pamaloninti. Visgi ekspertai tokia versija linkę abejoti. 

Dėl neįprastos povyzos kai kuriems internautams susidarė įspūdis, kad mirtį jis nusprendė pasitikti užsiimdamas savęs tenkinimu. <br>Instagram.com/pompeii_parco_archeologico nuotr.
Dėl neįprastos povyzos kai kuriems internautams susidarė įspūdis, kad mirtį jis nusprendė pasitikti užsiimdamas savęs tenkinimu. <br>Instagram.com/pompeii_parco_archeologico nuotr.
Pompėjos aukos žuvo labai greitai nuo temperatūros šoko, kuomet miestą užgulė karštų dujų ir pelenų debesis. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pompėjos aukos žuvo labai greitai nuo temperatūros šoko, kuomet miestą užgulė karštų dujų ir pelenų debesis. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 6, 2017, 6:23 PM, atnaujinta Jul 6, 2017, 6:24 PM

Istorinis miestas stūksojo netoli Vezuvijaus ugnikalnio, kuris 79 metų rugpjūčio 20 dieną išsiveržė ir visiškai jį sunaikino, pražudydamas 11 tūkst. žmonių. Šis miestas ilgą laiką buvo visiškai užmirštas, o XVIII a. Pompėją ir netoliese buvusį Herkulanėjų po 8 m pelenų sluoksniu aptiko archeologai. 

Pastaruoju metu itin didelio susidomėjimo sulaukė internete paviešinta vienos iš Pompėjos aukų nuotrauka, kurioje matomas ant nugaros gulintis žmogus, vieną ranką laikantis ties juosmenimi. 

Dėl neįprastos povyzos kai kuriems internautams susidarė įspūdis, kad mirtį jis nusprendė pasitikti užsiimdamas savęs tenkinimu. 

Socialinio tinklo „Instagram“, kuriame nuotrauka buvo paviešinta, nariai negailėjo šmaikščių komentarų. „Kai nusprendi mėgautis iki paskutinės akimirkos“, – rašė vienas komentatorius. Kitas jam antrino: „Jis mirė rankose laikydamas savo brangenybes.“

Nuotrauka netruko išplisti ir kituose socialiniuose tinkluose. Sąmojus laidė ir „Twitter“ nariai. Vienas „tvytintojas“ žuvusįjį pakrikštijo „Pompėjos vakarėlių žvėrimi“. Kitas rašė: „Šis vyriškis matė, kaip visas pasaulis skęsta liepsnose ir pelenuose, tad nusprendė išspausti paskutinį lašą prieš nugrimzdamas į begalybę. Legenda.“

Visgi kai kurie ekspertai tame nemato nieko juokingo. „Neįmanoma parodyti jokio „besimasturbuojančio vyro“ ir čia ne vieta aptarinėti tokius jaunų laiko švaistytojų pareiškimus“, – sakė vulkanologas Pieras Paolo Petrone.

Anot jo, Pompėjos aukos žuvo labai greitai nuo temperatūros šoko, kuomet miestą užgulė karštų dujų ir pelenų debesis. Ankstesni Pompėjos aukų tyrimai parodė, kad dalis žmonių net nespėjo į tai sureaguoti – juose nematyti jokių savisaugos ar agonijos reakcijų. 

Kitas aukas pasiglemžė griūvantys pastatai arba jie užduso nuo pelenų. 

Parengta pagal Iflscience.com, News.com.au ir Thesun.co.uk inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.