Vyras patyrė, ką reiškia padauginti „Viagros“: rezultatas negrįžtamas

Visi vaistiniai receptai turi rekomenduojamas dozes – ir ne be priežasties, kaip patyrė vienas 31 m. vyriškis. Jis buvo nugabentas į skubios pagalbos kliniką, nes ėmė skųstis, kad ėmė viską matyti tarsi per rausvą šydą – po dviejų dienų, kai jis perdozavo nuo erekcijos sutrikimų padedančios „Viagros“.

 Vyras ėmė viską matyti tarsi per rausvą šydą – po dviejų dienų, kai jis perdozavo „Viagros“.<br> 123RF nuotr.
 Vyras ėmė viską matyti tarsi per rausvą šydą – po dviejų dienų, kai jis perdozavo „Viagros“.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2018, 3:26 PM, atnaujinta Oct 5, 2018, 3:28 PM

Medikai tegalėjo pasakyti, kad efektas – galutinis ir nebegrįžtantis. Vyras visą savo likusį gyvenimą matys tarsi per rausvą rūką.

Tyrimas, šį rudenį paskelbtas žurnale „Retina Cases“ patvirtino, kad didelės sildenafilio citrato (toks yra cheminis „Viagros“ pavadinimas) dozės gali pakenkti regėjimui – ir toks efektas gali tapti nebeišgydomu.

„Žmonės vadovaujasi filosofija „jei mažai yra gerai, tai daugiau bus dar geriau, – sako Niujorko Akių ir Ausų ligoninės gydytojas Richardas Rosenas. – Šis tyrimas parodo, kiek pavojingos gali būti per didelės įprasto vaisto dozės“.

R.Rosenas su komanda pirmasis pasaulyje ištyrė minėto 31-mečio struktūrinius pažeidimus ląstelių lygmenyje. Tai jie padarė naudodamiesi elektroretinograma, optine koherentine tomografija ir adaptyviąja optika, kas leido mokslininkams išanalizuoti mikroskopines optines struktūras itin detaliai ir realiu laiku. Tai reiškia, kad jie galėjo tiksliai pamatyti mikroskopinius pažeidimus tinklainės kūgeliuose – ląstelėse, kurios atsako už spalvų skyrimą.

Vyras pripažino, kad išgėrė daug didesnę nei receptuose nurodomą įprastą 50 miligramų dozę skysto sildenafilio citrato, kurio jis nusipirko internetu. Nukentėjęs pasakojo, kad vaizdas akyse raudonuoti ėmė labai greitai nuo vaisto pavartojimo. Deja, vyras nesugebėjo tiksliai pasakyti, kokią dozę suvartojo – vietoje to, kad pasinaudotų pakuotėje esančia pipete, vyriškis gurkštelėjo tiesiai iš buteliuko.

Visa tai nutiko prieš metus. Šiandien medikai diagnozuoja, kad nepaisant įvairių bandymų gydyti, efektas yra negrįžtamas.

Parengta pagal „IFL Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.