Stulbinami Gedimino kalno archeologinių tyrimų radiniai

Įsibėgėjęs ruduo atneša naujų atradimų derlių. Naują sezoną pradėjusi pažintinė TV laida „Mokslo sriuba“ kviečia susipažinti su archeologiniais tyrimais: Gedimino kalne rastais palaidotais 1863 – 1864 metų sukilimo vadais ir dalyviais.

  „Mokslo sriuba“ kviečia susipažinti su archeologiniais tyrimais: Gedimino kalne rastais palaidotais 1863 – 1864 metų sukilimo vadais ir dalyviais.<br> „Mokslo sriubos“ nuotr.
  „Mokslo sriuba“ kviečia susipažinti su archeologiniais tyrimais: Gedimino kalne rastais palaidotais 1863 – 1864 metų sukilimo vadais ir dalyviais.<br> „Mokslo sriubos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-13 12:17, atnaujinta 2018-10-13 12:18

Lietuvos nacionalinio muziejaus archeologų grupė Gedimino kalno aikštelėje iš viso rado dvi dešimtis palaidojimų, tarp kurių identifikuoti ir visiems gerai žinomi sukilimo vadai – Zigmantas Sierakauskas, Konstantinas Kalinauskas bei Boleslovas Kolyška. Šis atradimas vadinamas vienu svarbiausių šimtmečio atradimu. Kapuose buvo aptikti ne tik sukilimo dalyviai, bet ir auksinis Z. Sierakausko vestuvinis žiedas, sukilimo dalyvių medaliukai, kryželiai, aprangos detalės. „Mokslo sriubos“ reportaže Jūsų laukia išskirtinis pasivaikščiojimas po archeologinę perkasą, audinio raštų įspaudai kalkėse, šiurpios istorijos detalės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.