Ankstyvam odos vėžio nustatymui pasitelkė dirbtinį intelektą

Odos vėžio diagnostikai „FotoFinder“ sukūrė pažangią automatizuotą vaizdo sistemą. Jos esmė – sujungiama diagnostinė aparatūra, fotografavimo technologija ir programinė įranga, taip pat integruojamas dirbtinis intelektas. Sistema naudojama ankstyvo odos vėžio diagnozavimui, o jos moduliai gali būti pritaikomi plaukų diagnostikai, estetikai ir psoriazės gydymui.

 Naudojant naujai sukurtą sistemą, daromos viso kūno odos itin didelės skiriamosios gebos nuotraukos, kurios specialiai apdorojamos, kad gydytojas odos pakitimų struktūrą jau galėtų vertinti remdamasis klinikiniu vaizdu.
 Naudojant naujai sukurtą sistemą, daromos viso kūno odos itin didelės skiriamosios gebos nuotraukos, kurios specialiai apdorojamos, kad gydytojas odos pakitimų struktūrą jau galėtų vertinti remdamasis klinikiniu vaizdu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 4:00 PM

„Visos odos“ stebėjimas

Naudojant naująją sistemą, daromos viso kūno odos itin didelės skiriamosios gebos nuotraukos, kurios poliarizuojamos ir specialiai apdorojamos, kad gydytojas odos pakitimų struktūrą jau galėtų vertinti remdamasis klinikiniu vaizdu.

Aukštos kokybės vaizdo dermatoskopai suteikia dar gilesnę vizualinę kelionę į mažiausias odos ląstelių struktūras – jos padidinamos iki 400 kartų. Tam net vartojamas terminas „Odos Google EarthTM„.

Integruota visiškai automatizuota kūno nuskaitymo technologija identifikuoja esamus odos pakitimus iš viso kūno vaizdo, juos išdėsto pagal svarbą. Tai leidžia gydytojams identifikuoti tipinius apgamus ir pakitimus – vadinamuosius „bjauriuosius ančiukus“, kurie iš pirmo žvilgsnio skiriasi nuo kitų.

Dirbtinis intelektas ir žmogaus patirtis

Dirbtinio intelekto pagrindu veikianti programinė įranga padeda gydytojams analizuoti ir įvertinti odos pakitimus. Sistema pagrįsta vienu iš galingiausių gilaus mokymosi algoritmų, kurie jau buvo įvertinti klinikiniuose tyrimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.