Dar viena iliuzija, dalinanti pasaulį į dvi dalis – ką matote jūs?

Socialinių tinklų dėka įvairios iliuzijos greitai išpopuliarėja. Tikriausiai prisimenate kokią diskusijų bangą sukėlė paslaptingoji suknelė, kurią vieni matė mėlynos, o kiti baltos spalvos. Po suknelės sekė ir mūsų klausą apgaunanti iliuzija, kur vieni girdėjo vardą Laurel, o kiti – Yanny.

Šiame paveikslėlyje yra pavaizduotos sulūžusios automobilio durelės, tačiau daugelis žmonių čia mano kai ką kitą. Vieniems atrodo, kad paveikslėlyje yra pavaizduotas audringas paplūdimys naktį su kylančiomis bangomis. <br>Nyaem nuotr. 
Šiame paveikslėlyje yra pavaizduotos sulūžusios automobilio durelės, tačiau daugelis žmonių čia mano kai ką kitą. Vieniems atrodo, kad paveikslėlyje yra pavaizduotas audringas paplūdimys naktį su kylančiomis bangomis. <br>Nyaem nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-03 20:48

Tiesa, iliuzijos mums leidžia ne tik pasijuokti arba draugiškai pasiginčyti su draugais, bet priverčia ir susimąstyti apie tai, kad pasaulyje kiekvienas žmogus viską mato ir girdi skirtingai. Na, o ši neseniai pasirodžiusi iliuzija tai tik dar kartą įrodo.

Šiame paveikslėlyje yra pavaizduotos sulūžusios automobilio durelės, tačiau daugelis žmonių čia mato kai ką kitą. Vieniems atrodo, kad paveikslėlyje yra pavaizduotas audringas paplūdimys naktį su kylančiomis bangomis.

Šiuo paveikslėliu pasidalino „Twitter“ vartotojas „Nayem“. Prie jo buvo ir prierašas: „Jei čia matote paplūdimį, dangų, uolas ir žvaigždes – esate menininkas. Tik noriu jus nuvilti, šiame paveikslėlyje yra pavaizduotos automobilio durelės, kurias reikia taisyti“.

O ką šiame paveikslėlyje matote jūs?

Mašinos durelių nuotrauka išplito ir „Reddit“ tinkle, čia žmonės prisipažino, kad nors ir žino kas čia turėtų būti pavaizduota – jiems sunku tai įžvelgti.

„Aš matau tik paplūdimį, gal kas nors galite man padėti?“, – klausė vienas vartotojas.

„Ar man vaidenasi? Nes matau tik paplūdimį“, – pridėjo kitas.

Iš tiesų tai ką matote šiame paveikslėlyje priklauso nuo to, kuri jūsų smegenų dalis labiau dominuoja – kairioji ar dešinioji.

Kairioji yra atsakinga už logines užduotis, pavyzdžiui, matematiką. Tuo tarpu dešinioji mūsų smegenų dalis rūpinasi kūryba ir menais.

Kiti mano, kad paplūdimį dauguma žmonių mato vien dėl to, kad prie paveikslėlio esančiame sakinyje pirmiausia yra minimas paplūdimys, o tik tada mašinos durelės.

Nepaisant to, daugelis „Twitter“ ir „Reddit“ vartotojų dabar juokauja ir klausinėja ar ir nuotraukos autorius matė ne savo mašinos dureles, o paplūdimį.

Parengta pagal „Metro“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.