Panevėžio „Yzzy Biotech“ sukūrė reagentų rinkinius koronavirusui identifikuoti

Panevėžyje įsikūręs biotechnologijų startuolis „YZZY Biotech“ sukūrė koronavirusui atpažinti skirtus molekulinės diagnostikos rinkinius – dabar panevėžiečiai gali per savaitę pagaminti reagentų rinkinių 50 tūkst. testų atlikti ir jau sulaukė ir pirmųjų užsakymų iš Lietuvos privačių laboratorijų, rašo portalas lrt.lt.

 Panevėžyje įsikūręs biotechnologijų startuolis „YZZY Biotech“ sukūrė koronavirusui atpažinti skirtus molekulinės diagnostikos rinkinius.<br> 123rf nuotr.
 Panevėžyje įsikūręs biotechnologijų startuolis „YZZY Biotech“ sukūrė koronavirusui atpažinti skirtus molekulinės diagnostikos rinkinius.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2020, 8:47 AM

Pasak įmonės vadovo Tomo Vaitkevičiaus, kol kas įmonė planuoja reagentus tiekti Lietuvos ligoninėms ir privačioms laboratorijoms, bet dairosi ir užsienio rinkų. Juolab panevėžiečiai sulaukė užklausų iš Ispanijos, Didžiosios Britanijos, Italijos. Taip pat lietuviai pradėjo registraciją gauti FDA licenciją, kuri leistų tiekti reagentus JAV rinkai.

Jis sako, kad panevėžiečių sukurti reagentai yra pigesni nei tie, kuriuos Lietuva įsiveža iš kitų šalių.

Anksčiau įmonė Ispanijos laboratorijos užsakymu kūrė klasikinio ir afrikinio kiaulių maro diagnostikos sistemą, rudenį planavo registruoti savo produktą, bet koronaviruso krizė pakeitė planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.