Internete masiškai plinantis video: tik pažiūrėkite, ką išdarinėja šie robotai

Naujame vaizdo įraše, kuriuo pasidalino garsi robotų kūrėja ir gamintoja „Boston Dynamics“, matome, kaip gamintojo robotai atlieka keletą įspūdingų šokių judesių pagal 1962 m. „The Contours“ hitą „Do You Love Me“.

 Naujame vaizdo įraše, kuriuo pasidalino garsi robotų kūrėja ir gamintoja „Boston Dynamics“, matome, kaip gamintojo robotai atlieka keletą įspūdingų šokių judesių.<br> Vaizdo įrašo stopkadras.
 Naujame vaizdo įraše, kuriuo pasidalino garsi robotų kūrėja ir gamintoja „Boston Dynamics“, matome, kaip gamintojo robotai atlieka keletą įspūdingų šokių judesių.<br> Vaizdo įrašo stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2021, 1:44 PM

Klipe, kaip ir daugelyje kitų, kuriuos „Boston Dynamics“ išleido praeityje, yra pademonstruojamas nepaprastos jo paties gamintų robotų galimybės.

Kompanijos humanoidinis robotas „Atlas“ vaizdo įraše šoka įvairiais vikriais posūkiais, pasisukimais ir netgi šuoliais, o į šunį panašus „Spot“ taip pat įsijungia į bendrą šokį. Įraše taip pat pasirodo įspūdingas į strutį panašus robotas „Handle“.

„Boston Dynamics“ techninis meistriškumas ir pasiekimai robotikoje domina įvairiais kompanijas (NASA netgi pasiūlė išsiųsti modifikuotą „Spot“ padalinį į Marsą), tačiau slaptas bendrovės bendradarbiavimas su JAV teisėsauga ir kariuomene taip pat sukėlė baimę, kad robotai gali tapti represijų įrankiais – ar netgi panašiomis į „Terminatorių“ žudymo mašinomis.

Gal todėl gamintojai ir pasirinko būtent šią „The Contours“ dainą, kuri neabejotinai yra smagus ir užvedantis kūrinys, pagal kurį šokdami šie robotai pasirodo iš linksmesnės ir draugiškesnės pusės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.