„Boston Dynamics“ ir toliau stebina – robotas-šuo išmoko naujų įspūdingų triukų

Pasiima skalbinius, atidaro duris, pasodina augalus, įjungia ir išjungia šviesas – ir tai tik maža dalis to, ką išdarinėja „Boston Dynamics“ vienarankis robotas-šuo.

 Pasiima skalbinius, atidaro duris, pasodina augalus, įjungia ir išjungia šviesas – ir tai tik maža dalis to, ką išdarinėja „Boston Dynamics“ vienarankis robotas-šuo.<br> Pristatymo stop kadras.
 Pasiima skalbinius, atidaro duris, pasodina augalus, įjungia ir išjungia šviesas – ir tai tik maža dalis to, ką išdarinėja „Boston Dynamics“ vienarankis robotas-šuo.<br> Pristatymo stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2021, 2:48 PM

Ankstesniame įspūdingame klipe „Spot“ robotas-šuo drauge vieningai šoko su kitais kompanijos robotais.

Pirmadienį robotikos kompanija išleido naują trumpą „YouTube“ vaizdo įrašą, kuriame rodomi visi nauji „Spot“ roboto-šuns atliekami triukai, atliekami naudojant robotų rankų sistemą.

„Boston Dynamics“ netrukus planuoja pradėti „Spot“ roboto-šuns prekybą. O praėjusiais metais Niujorko policijos departamentas (NYPD) išleido vaizdo įrašą, kuriame jie mokė „Spot“ ir jo naują ranką būti komandos dalimi – robotas ir jo ranka pasirodė naudingi atidarant duris ir buvo naudojami tais atvejais, kai pareigūnams grėsė pavojus.

Išplečiama ranka tvirtinama „Spot“ rėmo priekyje, sukasi aplink savo ašį, išsitiesia, susitraukia, pakyla ir leidžiasi žemyn. Rankos gale yra didelė žnyplę primenanti „burna“, naudojama daikto sugriebimui.

Tai gali šiek tiek priminti mažą robotą-dinozaurą ilgu ir nepatogiu kaklu – bet tai vis tiek įspūdinga. Vienas įspūdingiausių vaizdo įrašo epizodų – du „Spot“ robotai laiko ir suka virvę, o trečiasis per ją šokinėja.

„Spot“ jau komplektuojamas su priedais – tokiais kaip „Lidar“ sistema ir planšetinio kompiuterio valdikliu.

„Boston Dynamics“ roboto-šuns atliekamų triukų vaizdo įrašas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.