Elonas Muskas atskleidė nemažą „Neuralink“ progresą

„Neuralink“ įkūrėjas Elonas Muskas pranešė, kad beždžionei implantavo prietaisą, leidžiantį mintimis žaisti kompiuterinius žaidimus.

 „Neuralink“ įkūrėjas Elonas Muskas pranešė, kad beždžionei implantavo prietaisą, leidžiantį mintimis žaisti kompiuterinius žaidimus.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 „Neuralink“ įkūrėjas Elonas Muskas pranešė, kad beždžionei implantavo prietaisą, leidžiantį mintimis žaisti kompiuterinius žaidimus.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2021, 9:37 AM, atnaujinta Feb 9, 2021, 12:17 PM

„Turime beždžionę, kurios kaukolėje yra bevielis implantas su mažyčiais laidais – ir kuri gali mintimis žaisti vaizdo žaidimus“, – sakė Elonas Muskas.

Tai suteikia naują „Neuralink“ pagreitį, kuris iki šiol buvo gan lėtas – nes pastarasis kartas, kai ką nors girdėjome apie „Neuralink“ eksperimentus, buvo praėjusios vasaros pabaigoje. Tąkart implantas buvo įsodintas į kiaulės smegenis.

Kaip ir tąkart, Muskas pabrėžia gyvūnų gerovę.

„Jūs nematote, kur yra implantas, o beždžionė yra laiminga, – sakė Muskas. – Mes norime, kad jie žaistų „minčių tenisą“ tarpusavyje“.

Vis dar neaišku, kada technologiją bus galima naudoti žmonėms – ir, žinoma, darant prielaidą, kad ji apskritai kada nors bus naudotina žmogui.

„[Kol kas] Yra primityvios šio prietaiso versijos su laidais, kyšančiais iš galvos – bet tai tarsi „Fitbit“ jūsų kaukolėje su mažais laidais, kurie patenka į jūsų smegenis“, – sakė Muskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.