Lietuvių sukurtas įrenginys JAV tapo metų gaminiu

Termovizorinius ir skaitmeninius naktinio bei dieninio matymo optinius prietaisus kuriančios ir gaminančios bendrovės „Yukon Advanced Optics Worldwide“ gaminį „Pulsar Thermion XG50“ Nacionalinė Amerikos šaulių asociacija įvertino „Metų optikos“ apdovanojimu.

 Termovizorinius ir skaitmeninius naktinio bei dieninio matymo optinius prietaisus kuriančios ir gaminančios bendrovės „Yukon Advanced Optics Worldwide“ gaminį „Pulsar Thermion XG50“ Nacionalinė Amerikos šaulių asociacija įvertino „Metų optikos“ apdovanojimu.<br> „Yukon Advanced Optics Worldwide“  nuotr.
 Termovizorinius ir skaitmeninius naktinio bei dieninio matymo optinius prietaisus kuriančios ir gaminančios bendrovės „Yukon Advanced Optics Worldwide“ gaminį „Pulsar Thermion XG50“ Nacionalinė Amerikos šaulių asociacija įvertino „Metų optikos“ apdovanojimu.<br> „Yukon Advanced Optics Worldwide“  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2021, 10:44 AM

„Lietuvos aukštosios optinės inžinerijos kūrėjams, dirbantiems „Pulsar“ produktų tyrimų ir plėtros srityje, Amerikos šaulių asociacijos apdovanojimas svarus, nes ši institucija itin kruopščiai tiria technines savybes ir kokybės aspektus. Nors „Yukon Advanced Optics Worldwide“ įmonių grupė, kurianti „Pulsar“ produktus, dirba 7 valstybėse, Vilniuje esančiame tyrimų ir plėtros padalinyje dirbantys profesionalai taip pat daug prisideda prie produktų kūrimo ir tobulinimo – todėl manome, kad šis įvertinimas svarbus ne tik prekės ženklui, bet ir šalies optinei inžinerijai“, – komentavo „Yukon Advanced Optics Worldwide“ marketingo direktorius Rytis Buračas.

Pasak jo, apie 70 proc. „Pulsar“ prekės ženklo civilinės optikos prietaisų, naudojamų gelbėjimo, saugumo, kenkėjų kontrolės, kelionių, medžioklės, jūrų pramonės ir kitose srityse, eksportuojami į JAV ir Europą.

Vertintojus nustebino kiekvienu aspektu

Su asociacija 19 metų apdovanojimų nugalėtojus renkantis ir nuo 1885 m. leidžiamas prestižinis žurnalas „American Rifleman“ rašo, kad „Pulsar“ gaminys turi ypač aukštą vaizdo raišką. „Thermion XG50“ leidžia matyti temperatūrų skirtumus net iki 2200 metrų atstumu, nors pats prietaisas yra ypač kompaktiško dydžio. Vertintojai atkreipė dėmesį į „XG50“ naudojamą „BAE“ jutiklį su filmavimo, skirtingų spalvų palečių naudojimo galimybėmis, 1024x768 raiškos AMOLED ekranu, įvairiais matymo režimais, skirtais naudoti įvairioje aplinkoje (miškuose, kalnuose ar pan.), skaitmeniniu priartinimu iki 24 kartų ir galinga integruota ličio jonų baterija. „Todėl paprasta suprasti, kodėl vadiname „Pulsar Thermion XG50“ metų optikos įrenginiu“, – rašė „American Rifleman“ apžvalgininkai.

Inovatyvius gaminius kuria nuolat

Tarp „Yukon Advanced Optics Worldwide“ aukščiausios klasės gaminių yra ne tik „Thermion XG50“, bet ir „Helion 2 XP50“ ir „Accolade 2“ serijos įrenginiai su rekordiniu temperatūros nustatymo jautrumu, ypač aukšta jutiklių raiška ir geriausia vaizdo kokybe rinkoje net ir esant sudėtingoms sąlygoms.

Itin didelis dėmesys „Pulsar“ prekės ženklo įrenginiuose visada skiriamas ir tvirtumui bei ilgaamžiškumui. Visi kompanijos flagmanai turi itin tvirtus korpusus, IPX7 atsparumo vandeniui sertifikatą. Jie yra testuojami itin sudėtingose sąlygose, kad atlaikytų net ir sunkiausius išbandymus.

„Yukon Advanced Optics Worldwide“ produkcija eksportuojama į daugiau kaip 70 šalių, todėl, kaip teigia R. Buračas, be inovacijų kompanija neišlaikytų savo lyderio pozicijų – ypač JAV rinkoje. „Mūsų bendrovė per tris dešimtmečius nuėjo kelią nuo mažos vietinės reikšmės žiūronų gamintojos iki aukštųjų technologijų tendencijų kūrėjo. O dabar kuriame termovizinės optikos prietaisus, kurių ateities galimybės labai plačios: nors šiuo metu juos kaip geriausius rinkoje vertina medžiotojai ir gelbėtojai, kuriems svarbu matyti tamsoje ar esant itin prastoms oro sąlygoms, termovizija gali būti taikoma medicinoje, tyrimuose, kitose srityse. Turime tvirtą pagrindą po kojomis kurti ateities technologijas, ir daugelis sprendimų joms gimsta čia, Vilniuje“, – kalbėjo kompanijos marketingo direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.