PSO tyrėjai vėl ieškos COVID-19 kilmės Kinijoje

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pradeda naują tyrimą dėl COVID-19 kilmės, praėjus mėnesiams, kai ankstesnis tyrimas buvo baigtas nepadarius tvirtų išvadų, teigiama sekmadienį paskelbtoje ataskaitoje.

 PSO buria maždaug 20 mokslininkų komandą, kuri bus įpareigota rasti naujų įrodymų Kinijoje ir kitose vietose.<br> 123rf nuotr.
 PSO buria maždaug 20 mokslininkų komandą, kuri bus įpareigota rasti naujų įrodymų Kinijoje ir kitose vietose.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2021, 11:34 AM

PSO buria maždaug 20 mokslininkų komandą, kuri bus įpareigota rasti naujų įrodymų Kinijoje ir kitose vietose, pranešė „Wall Street Journal“.

Grupė tirs, ar virusas atsirado laboratorijoje – šią teoriją Kinija piktai atmeta.

2020 m. gruodžio mėnesį PSO tyrėjai pradėjo lankytis Kinijos Uhano mieste, kur įvyko pirmasis žinomas viruso protrūkis. Tačiau jų 2021 m. kovo mėnesio ataskaitoje teigiama, kad jie negavo pakankamai informacijos iš Kinijos mokslininkų, kad galėtų atsakyti į svarbiausius klausimus apie COVID-19 kilmę.

Rugpjūtį JAV žvalgybos agentūros paskelbė atskirą ataskaitą, kurioje teigė, kad irgi negali padaryti tvirtų išvadų apie COVID-19 kilmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu