Paaiškėjo serijinio žudiko tapatybė – juo buvo policijos pareigūnas

DNR tyrimas atskleidė nemalonią tiesą: pasirodo, serijiniu žudiku buvo policininkas

 Netrukus po įtariamojo mirties atlikus DNR tyrimą, patvirtinta liūdnai pagarsėjusio prancūzų serijinio žudiko, vadinto „Le Grêlé“, tapatybė – paaiškėjo, kad žudiku buvo buvęs policijos pareigūnas Françoisas Verove.<br> 123rf nuotr.
 Netrukus po įtariamojo mirties atlikus DNR tyrimą, patvirtinta liūdnai pagarsėjusio prancūzų serijinio žudiko, vadinto „Le Grêlé“, tapatybė – paaiškėjo, kad žudiku buvo buvęs policijos pareigūnas Françoisas Verove.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 9:49 AM, atnaujinta Oct 6, 2021, 12:44 PM

Netrukus po įtariamojo mirties atlikus DNR tyrimą, patvirtinta liūdnai pagarsėjusio prancūzų serijinio žudiko, vadinto „Le Grêlé“, tapatybė – paaiškėjo, kad žudiku buvo buvęs policijos pareigūnas Françoisas Verove.

1986-1994 m. Paryžiuje buvo įvykdyta daug žmogžudysčių ir išprievartavimų, įskaitant 1986 m. vienuolikmetės mergaitės Cécile Bloch žmogžudystę. Gegužės 5 d. ji išėjo į mokyklą – bet daugiabučio namo, kuriame gyveno, lifte buvo užpulta, nuvežta į rūsį, išprievartauta ir nužudyta – o žudikas jos kūną paslėpė rūsyje buvusiame kilimo ritinyje.

Tyrimo metu keli liudininkai pasakojo, kad 25-30 metų amžiaus vyras pastate pradėjo slapstytis daugmaž valandą prieš Cécilei išvykstant į mokyklą. Mergaitės pusbrolis Lucas apibūdino lifte matytą vyrą kaip aukštą ir nusėtą spuogų ar raupų randais, todėl jis buvo pramintas „Le Grêlé“ – arba „spuoguotu vyru“.

Ir nors „spuoguotas vyras“ buvo laikomas įtariamuoju daugelyje nusikaltimų, jis taip ir liko neatpažintu, ir byla ištisus dešimtmečius buvo įšaldyta.

Tačiau šių metų rugsėjį tyrimą atliekantis teisėjas nusprendė sutelkti dėmesį į vieną tyrimo sritį: per kelis išžaginimus vyras aukoms sakydavo, kad yra policijos pareigūnas. Teisėjas išsiuntė laiškus 750 žandarų, kurie nusikaltimų metu tarnavo Paryžiuje – ir paprašė jų dalyvauti DNR tyrime, tikėdamasis, kad pavyks rasti atitikmenį.

59 metų François Verove, kuris prieš tapdamas policijos pareigūnu daug metų dirbo žandaru, rugsėjo 24 d. gavo vieną iš laiškų, tačiau neatvyko į susitikimą, kad pateiktų mėginį. Po trijų dienų žmona pranešė apie jo dingimą.

Rugsėjo pabaigoje jo kūnas buvo rastas bute netoli Monpeljė – įtariama, kad vyras nusižudė. Šalia jo kūno buvo rastas raštelis, kuriame jis prisipažino įvykdęs Le Grêlé priskirtus nusikaltimus. Paėmus DNR mėginius, paaiškėjo, kad vyras yra sietinas su keturiomis žmogžudystėmis ir šešiais išžaginimais, nors tikrasis skaičius greičiausiai yra didesnis.

„Niekada nesužinosime visų Le Grêlé įvykdytų nusikaltimų“, – „BBC News“ sakė aukų šeimoms atstovaujantis advokatas Didieras Sabanas – tačiau šis atskleidimas neabejotinai padės užbaigti iki šiol nustatytų aukų bylas. DNR, paimtas iš F.Verove kūno, sutapo su keliomis plačiai nuskambėjusiomis bylomis, įskaitant 1994 m. įvykdytą devyniolikmetės Karine Leroy nužudymą, 38 metų Gilles Politi kankinimą ir nužudymą bei 21 metų auklės Irmgard Müeller nužudymą.

Tyrėjai mano, kad F.Verove'as pasinaudojo savo, kaip policijos pareigūno, padėtimi, kad įviliotų aukas, o išpuolių metu greičiausiai naudojo sulaikymo metodus, kurių buvo išmokęs per karinį ar policijos mokymus.

Pilnas buvusio policininko prisipažinimo turinys nebuvo paviešintas, rašo „IFL Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.