Lietuvė paskelbta viena iš geriausių Švedijos odontologijos studentų

Agnė Kvedaraitė iš Karolinskos instituto Odontologijos fakulteto paskelbta geriausia metų regiono odontologijos studente. Be šios garbės ir 10 000 Švedijos kronų (apie 1000 eurų) stipendijos, ji taip pat bus pagerbta per šių metų Skandinavijos odontologų kongreso „Swedental“ atidarymo ceremoniją – lapkričio 17 d., trečiadienį, 17.00 val. (Lietuvos laiku).

 Agnė Kvedaraitė iš Karolinskos instituto Odontologijos fakulteto paskelbta geriausia metų regiono odontologijos studente.<br> Karolinskos instituto nuotr.
 Agnė Kvedaraitė iš Karolinskos instituto Odontologijos fakulteto paskelbta geriausia metų regiono odontologijos studente.<br> Karolinskos instituto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2021, 10:45 AM

„Mokydamasi Agnė įrodė, kad sugeba brandžiai ir apgalvotai taikyti teorines ir klinikines žinias, – rašoma Karolinskos instituto spaudos pranešime. – Ji pasižymi išskirtiniais gebėjimais savarankiškai apmąstyti ir vadovauti pacientų gydymui, pasižymi didele atsakomybe, empatija ir klinikiniais įgūdžiais. Rūpindamasi pacientais Agnė parodė didelę empatiją ir etiškumą“.

Pranešime spaudai dar minima, kad A.Kvedaraitė pavyzdingai bendrauja su darbuotojais ir pacientais, o eidama Odontologų draugijos narės pareigas, konstruktyviai dalyvavo neeiliniame klinikinės veiklos planavime pandemijos metu.

Nuo 1989 m. AB „Dentatus“ skiria šį apdovanojimą geriausiems studentams iš keturių Švedijos universitetų, kuriuose įgyjamas odontologinis išsilavinimas. Šiais metais apdovanojimas pervadintas į „Bernardo Weissmano/“Dentatus“ studentų pasiekimų apdovanojimą“, skirtą buvusio bendrovės prezidento Bernardo Weissmano garbei. B.Weissmanas buvo žinomas kaip odontologijos gaminių, instrumentų ir technologijų išradėjas, daugiausia dėmesio skyręs nebrangiems sprendimams, kurie būtų naudingi ir odontologams, ir pacientams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.