Billas Gatesas pateikė prognozę, kada atsitrauks COVID-19

COVID-19 neigėjai šią koronaviruso infekciją dažnai vadina gripu. „Kur dingo gripas?!“, – kartais klausia jie. Iš tikrųjų, gripas niekur nedingo – tiesiog COVID-19 yra daug dažnesnė ir lengviau plintanti liga. Bent jau taip yra dabar – tačiau „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas teigia, kad jau kitais metais COVID-19 taps retesniu už gripą.

 Jau 2022-ųjų viduryje COVID-19 sukeliamos mirtys bus retesnės už tas, kurias sukelia sezoninis gripas – taip mano B.Gatesas. <br> Wikimedia Commons.
 Jau 2022-ųjų viduryje COVID-19 sukeliamos mirtys bus retesnės už tas, kurias sukelia sezoninis gripas – taip mano B.Gatesas. <br> Wikimedia Commons.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
  123rf nuotr.
  123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
  123rf nuotr.
  123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 19, 2021, 12:44 PM, atnaujinta Nov 22, 2021, 11:01 AM

Jau 2022-ųjų viduryje COVID-19 sukeliamos mirtys bus retesnės už tas, kurias sukelia sezoninis gripas – taip mano B.Gatesas. Žinoma, jis nemano, kad gripas sukels daugiau mirčių. Tiesiog COVID-19 pandemija atsitrauks.

B.Gatesas šią prognozę pateikė per virtualią konferenciją Singapūre. Jo nuomone, COVID-19 atsitrauks dėl kelių pagrindinių priežasčių.

Visų pirma, COVID-19 plitimą stabdo vakcinos. Taip, ir paskiepyti žmonės gali susirgti ir pernešti SARS-CoV-2 virusą, bet jie serga daug lengviau, o nekosėdami ir greičiau susitvarkydami su šia liga jie neišplatina tiek daug virusų. Antra, B.Gatesas paminėjo ir natūralų imunitetą, kuris lieka pasveikus nuo COVID-19. Galiausiai, po truputį iškyla nauji gydymo būdai, įskaitant ir per burną vartojamus vaistus.

Tiesa, B.Gatesas paminėjo ir sąlygą, dėl kurios COVID-19 gali išlikti ilgiau – tai naujos atmainos. Žmonijos kova su pandemija yra savotiškos lenktynės su laiku. Jei egzistuojančios priemonės būtų įgyvendintos anksčiau, būtų buvusi mažesnė naujų atmainų išsivystymo rizika.

B.Gatesas tikisi, kad vakcinų platinimo problemos bus galutinai išspręstos jau kitų metų pradžioje. Anksčiau verslininkas ragino Jungtinę Karalystę ir JAV padėti šalims, kuriose vakcinacijos tempai išlieka lėtais. Baiminamasi, kad vargingesniuose regionuose COVID-19 gali plisti lengviau ir būtent ten kyla didžiausia naujų atmainų atsiradimo rizika.

Ar tai – optimistinės prognozės? Galbūt. Yra mokslininkų, kurie mano, kad COVID-19 paveiks dar bent penkerias mūsų Kalėdas. Bet kaip būtų gerai, jei šios B.Gateso prognozės išsipildytų ir jau kitą rudenį pasitiktume su neužgultomis ligoninėmis, pilnais restoranais ir šviesesnėmis naujienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.