Sulaukėme ir to: antivakseriai nuo COVID-19 siūlo gydytis geriant šlapimą

Atrodo, kad nesibaigianti antivakserių kampanija, kurios metu jie, norėdami apsisaugoti nuo COVID-19, vartoja bet ką, išskyrus moksliškai patikrintus vaistus, prevenciją ir gydymą, pasiekė galutinį tašką, rašo „IFL Science“. Pasaulis matė hidroksichlorochino etapą, regėjo vaisto nuo kirminų ivermektino maniją ir galėjo net paliudyti siūlymą, kad visi turėtume gerti baliklį.

 Platformoje „Telegram“ paskelbtame vaizdo įraše, kuriuo vėliau buvo pasidalinta „Twitter“, Christopheris Key aiškina, kad „Dievas davė mums viską, ko mums reikia“ ir kad „priešnuodis“ nuo COVID-19 yra gydymasis šlapimu.<br> 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
 Platformoje „Telegram“ paskelbtame vaizdo įraše, kuriuo vėliau buvo pasidalinta „Twitter“, Christopheris Key aiškina, kad „Dievas davė mums viską, ko mums reikia“ ir kad „priešnuodis“ nuo COVID-19 yra gydymasis šlapimu.<br> 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-12 13:29

Tačiau dabar laukia paskutinysis išbandymas. Žinomas antivakserių šalininkas, valdantis „Vakcinų policijos“ interneto svetainę, giria „šlapimo terapijos“, skirtos apsisaugoti nuo COVID-19, „naudą“. Tiems, kurie palaimingai nežino – šlapimo terapija reiškia, kad reikia gerti savo šlapimą.

Platformoje „Telegram“ paskelbtame vaizdo įraše, kuriuo vėliau buvo pasidalinta „Twitter“, Christopheris Key aiškina, kad „Dievas davė mums viską, ko mums reikia“ ir kad „priešnuodis“ nuo COVID-19 yra gydymasis šlapimu.

Teigdamas, kad keliuose paskelbtuose straipsniuose pagaliau buvo atkreiptas dėmesys į šios netradicinės terapijos naudą, C.Key'us teigia, kad šlapimas yra išeitis net ir pasiskiepijusiems asmenims.

Žinomas antivakseris pripažįsta, kad tyrimai nėra ypatingos kokybės, nes „atlikti atsitiktinių imčių, dvigubai aklą, placebo tyrimą yra sudėtinga“ – tačiau jo teigimu, visi turėtume eiti ir „atlikti tyrimus“.

Šiuo metu nėra jokių mokslinių įrodymų, kad šlapimo terapija galėtų turėti bent kokį teigiamą poveikį kokiai nors kosmetinei ar medicininei problemai spręsti. Šlapimą, kaip 1971 m. nustatė NASA, sudaro 95 proc. vandens, o taip pat yra nedidelė karbamido, chlorido, natrio, kalio ir kitų ištirpusių jonų koncentracija.

Tuo tarpu pseudomokslinės organizacijos jau seniai skelbia, kad šlapimas gydo beveik viską – Kinijos Šlapimo terapijos asociacija (net ir paskelbta neleglia) teigia, kad šlapimas gydo vėžį ir net nuplikimą – ir tvirtina, kad turi tūkstančius narių, kurie taip gydosi. Internete galima rasti žmonių, raginančių gerti savo šlapimą.

Nepaisant to, moksliniai tyrimai rodo, kad gerti šlapimą niekada nėra gera idėja. Atlikus Nigerijos vaikų tyrimą, nustatyta, kad šių vaikų šlapime buvo antibiotikams atsparių bakterijų, kurios, autorių manymu, pateko ten šlapimo terapija gydant traukulius.

Vartojant šlapimą, į organizmą vėl patenka daugybė toksinų ir ligų sukėlėjų, kuriuos organizmas nori pašalinti. Beje, šlapimas iš tikrųjų nėra sterilus – ypač jei tuo metu vartojami vaistai.

Taigi, kol Christopheris Key neturi pažangiausių tyrimų, kurių metu būtų nustatyta, kad šlapimas yra stebuklingas priešnuodis nuo COVID-19, galima drąsiai sakyti: negerkite savo šlapimo. Organizmas ne veltui pašalina jame esančias medžiagas. Geriau naudokite bet kurią kitą įrodytą apsaugos nuo COVID-19 priemonę – pasiskiepykite, dėvėkite kaukę ir laikykitės socialinio atstumo, rašo „IFL Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.