Ar norėtumėte išmaniosiose kolonėlėse išgirsti savo mirusių giminaičių balsus?

„Amazon“ kuria būdą, kaip naudodamiesi balso asistentu „Alexa“ vartotojai galėtų kalbėtis su savo šeimos nariais net ir po jų mirties.

 „Amazon“ kuria būdą, kaip naudodamiesi balso asistentu „Alexa“ vartotojai galėtų kalbėtis su savo šeimos nariais net ir po jų mirties.<br> 123rf nuotr.
 „Amazon“ kuria būdą, kaip naudodamiesi balso asistentu „Alexa“ vartotojai galėtų kalbėtis su savo šeimos nariais net ir po jų mirties.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2022, 4:48 PM

Neseniai Las Vegase vykusioje „Amazon“ konferencijoje „Re:Mars“ „Alexa“ komandos vyresnysis viceprezidentas ir vyriausiasis mokslininkas Rohitas Prasadas papasakojo apie funkciją, leidžiančią balso asistentui atkurti konkretaus žmogaus balsą.

Demonstraciniame vaizdo įraše vaikas kreipiasi į išmaniąją asistente: „Alexa, ar močiutė galėtų baigti man skaityti „Ozo šalies burtininką“?

Alexa patvirtino prašymą pagrindiniu roboto balsu, o tada iškart perjungė į švelnesnį, žmogiškesnį toną, tarsi imituodama vaiko šeimos narį.

„Alexa“ komanda sukūrė modelį, leidžiantį jos balso asistentui sukurti aukštos kokybės balsą iš „trumpesnio nei minutės trukmės įrašo“, sakė R.Prasadas.

Šiuo metu ši funkcija yra tobulinama, teigia mokslininkas.

Kompanija „Amazon“ nenurodė, kada ši funkcija bus pradėta naudoti viešai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.