„Google“ kitą mėnesį pradės viešą naujų išplėstosios realybės akinių testavimą

Praėjus septyneriems metams po to, kai „Google Glass“ akiniams buvo paskelbtas mirties nuosprendis, technologijų milžinė grįžta prie išplėstosios realybės (angl. augmented reality, AR) ir kuria naujus išmaniuosius akinius. Žadėdama, kad „dar anksti, ir mes norime, kad viskas būtų gerai, todėl neskubame“, bendrovė dabar ruošia naujus AR akinių prototipus viešam testavimui – kad išsiaiškintų jų potencialą realiame pasaulyje, rašo „New Atlas“.

„Google Glass“ grįžta prie išplėstosios realybės (angl. augmented reality, AR) ir kuria naujus išmaniuosius akinius.
„Google Glass“ grįžta prie išplėstosios realybės (angl. augmented reality, AR) ir kuria naujus išmaniuosius akinius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2022, 2:16 PM, atnaujinta Jul 28, 2022, 2:41 PM

Iš tikrųjų „Google“ jau kurį laiką kuria šiuos naujus AR akinius – dar gegužę bendrovės pasidalytame vaizdo įraše buvo parodyta, kaip akiniai realiuoju laiku verčia balsą į tekstą ir projektuojam vartotojui vaizdą, padedantį jam suprasti pašnekesį kitomis kalbomis.

Tačiau naujųjų AR akinių taikymo sritis gali būti kur kas platesnė. „Google“ teigia, kad egzistuoja ribos, ką kompanija gali pasiekti bandydama akinius laboratorijoje, bet norint pasiūlyti tokias funkcijas, kaip AR navigaciją, reikia atsižvelgti į realaus pasaulio veiksnius – tokius kaip orus ir eismą.

Manoma, kad šis žingsnis taip pat padės „Google“ suprasti, kaip akiniai gali būti naudojami realiame pasaulyje. Akiniuose veiks lęšiuose esantys ekranai, mikrofonai ir kameros, tačiau jie nebus naudojami nuotraukoms ir vaizdo įrašams rinkti, tvirtina bendrovė. Ši įranga bus naudojama tokiems dalykams, kaip, pavyzdžiui, restorano meniu vertimas arba nurodymai, kaip nuvykti į netoliese esančią kavinę.

Iš pradžių šiuos akinius viešai išbandys nedidelė grupė „Google“ darbuotojų ir atrinktų testuotojų, o platesnė testavimo programa prasidės kitą mėnesį.

Minėtą vaizdo įrašą apie vertimą balsu į tekstą galite peržiūrėti čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.