Ilgai laukėme 5G? Bet jau kurį laiką kuriamas ir 6G – ir jis 50 kartų greitesnis!

Gali atrodyti, kad 5G dar vos tik pasirodė – bet horizonte jau matyti jau ir 6G. „LG Electronics“ ir Fraunhoferio Heinricho Hertzo instituto (HHI) inžinieriai patrigubino duomenų perdavimo 6G ryšiu atstumo rekordą ir pasiekė naują praktinės miestų aprėpties etapą, pasakoja Jungtinės Karalystės futurologas Rayus Hammondas.

 Gali atrodyti, kad 5G dar vos tik pasirodė – bet horizonte jau matyti jau ir 6G.<br> 123rf iliustr.
 Gali atrodyti, kad 5G dar vos tik pasirodė – bet horizonte jau matyti jau ir 6G.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2022, 5:30 PM

5G ir ankstesnės technologijos naudoja žemesnius nei 100 GHz dažnius, o 6G išsiplės už šios ribos į šiuo metu nenaudojamą terahercų (THz) spektrą. Tai suteikia tokių privalumų kaip iki 50 kartų didesnė duomenų perdavimo sparta nei 5G – ir tik 10 proc. delsa (angl. latency), palyginus su 5G.

Siekdami įdiegti šią technologiją, LG ir HHI tyrėjai dabar pasiekė naują 6G duomenų perdavimo atstumo rekordą. Komanda, naudodama 155–175 GHz dažnius, duomenis lauke perdavė 320 m atstumu. Tai daugiau nei tris kartus didesnis atstumas nei ankstesnis rekordas, kurį komanda pasiekė prieš metus.

Tai ypač įspūdinga atsižvelgiant į tai, kad vienas iš pagrindinių 6G trūkumų yra mažas veikimo nuotolis. Siekdama išvengti šios problemos, komanda abiejuose galuose naudojo signalo stiprintuvus. Siųstuvo stiprintuvo galia buvo padidinta iki 20 decibelų-milivatų (dBm) – ankstesniame bandyme ji buvo 15 dBm.

Imtuve taip pat įdiegtas naujas stiprintuvas, kuris sumažino triukšmą ir leido aiškiau priimti signalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.