Nauji vaistai suteikia vilties kontroliuoti menopauzės simptomus

Kaip pasakoja futurologas Ray Hammondas, mokslininkai išbando keletą naujų vaistų, skirtų kovoti su depresijos ir nerimo simptomais, kuriuos moterys dažnai patiria perimenopauzės laikotarpiu – t.y. prieš menopauzę.

 Mokslininkai išbando keletą naujų vaistų, skirtų kovoti su depresijos ir nerimo simptomais, kuriuos moterys dažnai patiria perimenopauzės laikotarpiu – t.y. prieš menopauzę.<br> 123rf nuotr.
 Mokslininkai išbando keletą naujų vaistų, skirtų kovoti su depresijos ir nerimo simptomais, kuriuos moterys dažnai patiria perimenopauzės laikotarpiu – t.y. prieš menopauzę.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-06 13:22

Nuotaikos pokyčiai yra dažnas perimenopauzės – laikotarpio, kai kūnas rengiasi paskutiniosioms menstruacijoms, ir kuris paprastai prasideda sulaukus 40 metų – simptomas. Tyrimais nustatyta, kad net trečdalis moterų šiuo laikotarpiu patiria depresijos simptomų.

Moterims dažnai skiriami antidepresantai nuo vidutinio amžiaus depresijos, tačiau šie vaistai veikia ne visoms ir gali turėti šalutinį poveikį. Kai kurie gydytojai teigia, kad hormonų terapija, naudojama menopauzės simptomams gydyti, gali padėti, tačiau krūties vėžiu ir kitomis ligomis sirgusioms moterims šios galimybės nerekomenduojama bandyti.

Dabar mokslininkai tiria vaistus, kurie įvairiais būdais gali padėti kovoti su perimenopauzės nuotaikos pokyčiais. Kai kurie iš šių vaistų jau yra patvirtinti kitoms sveikatos problemoms spręsti. Gydytojai taip pat tikisi, kad kai kurie nauji vaistai, skirti karščio bangoms gydyti, taip pat gali padėti kovoti su nuotaikos pokyčiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste