Lietuviai apie tapimą didžiųjų elektronikos ir lazerių gamintojų tiekimo grandinių dalimi: rezultatus pamatysime po metų

Pietų Korėjoje viešėjęs ir kartu su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu susitikime su „Samsung Display“ dalyvavęs Lietuvos lazerių asociacijos valdybos narys Martynas Barkauskas teigia, kad įvykusio susitikimo rezultatus matysime tik po metų. Ir jeigu susitarimas pavyks, pasak jo, gamybinių procesų pradžios reikės laukti dar ilgiau – trejus ar net ketverius metus.

 Jeigu susitarimas pavyks, gamybinių procesų pradžios reikės laukti dar ilgiau – trejus ar net ketverius metus.<br> 123rf iliustr.
 Jeigu susitarimas pavyks, gamybinių procesų pradžios reikės laukti dar ilgiau – trejus ar net ketverius metus.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-12 10:47

„Tokiuose susitikimuose nebūna labai didelių rezultatų čia ir dabar. Jie labiau skirti susipažinti. Po to reikia tą įdirbį daryti visus einančius metus. Rezultatus matysime tik po metų, – trečiadienį Eltai komentavo M. Barkauskas. – O jeigu susitarimas bus pasiektas, kol tai nukeliaus į kažkokius gamybinius procesus, galimai užtruksime trejus ar net ketverius metus“.

Lazerių asociacijos valdybos narys taip pat tikino, kad Lietuvos lazerių gamintojai jau prieš šį susitikimą matė perspektyvų Pietų Korėjoje ir netgi yra įkūrę dukterinę įmonę. Vis dėlto, pasak jo, norima ir tikimasi tapti didžiųjų elektronikos ir lazerių gamintojų tiekimo grandinių dalimi.

„Mes jau senai turime savo dukterinę įmonę čia, Korėjoje, tam, kad galėtume palaikyti ryšius bei aptarnauti parduotus ir pardavinėti naujus mūsų prietaisus. Tad perspektyvų šioje šalyje tikrai matome. Mes jau buvome pasiekę tą lygį, kai jau prireikė turėti savo įmonę. Bet jeigu materializuotųsi bendradarbiavimas, būtų galima tikėtis tose didžiosiose įmonėse įsirašyti į tiekimo grandines. Tai būtų pagrindinis siekiamas tikslas“, – aiškino M. Barkauskas.

ELTA primena, kad trečiadienį oficialaus vizito Pietų Korėjoje metu užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitiko su „Samsung Display“ vykdomuoju viceprezidentu Cheollae Ron ir įmonės atstovais. Ministras G. Landsbergis pakvietė „Samsung Display“ atvykti į Lietuvą detaliau susipažinti su lazerių įmonėmis ir jų gaminama produkcija bei galimais vertės pasiūlymais bendradarbiauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.