Bus paskelbti 2022 m. Lietuvos mokslo premijų laureatai

Šių metų sausio 31 d., antradienį, Lietuvos mokslų akademijoje (Gedimino pr. 3, Vilnius) bus paskelbti Lietuvos mokslo premijų laureatai. Laureatus Lietuvos mokslo premijų komisija paskelbs per spaudos konferenciją 15.30 val. LMA mažojoje konferencijų salėje. Lietuvos mokslo premijų komisija maloniai kviečia dalyvauti.

 Šių metų sausio 31 d., antradienį, Lietuvos mokslų akademijoje (Gedimino pr. 3, Vilnius) bus paskelbti Lietuvos mokslo premijų laureatai.<br> LMP iliustr.
 Šių metų sausio 31 d., antradienį, Lietuvos mokslų akademijoje (Gedimino pr. 3, Vilnius) bus paskelbti Lietuvos mokslo premijų laureatai.<br> LMP iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2023, 12:05 PM

Siekiant sudaryti sąlygas plėtoti mokslą ir skatinti produktyviai dirbančius mokslininkus, Lietuvos mokslo premijos skiriamos kasmet už Lietuvai reikšmingus fundamentinius ir taikomuosius mokslinių tyrimų ir eksperimentinės (socialinės, kultūrinės) plėtros darbus. Premijoms gali būti siūlomi ir užsienyje atlikti ir paskelbti darbai, svarbūs Lietuvos istorijai, kultūrai ir ūkiui.

Kasmet skiriamos ne daugiau kaip septynios Lietuvos mokslo premijos humanitarinių ir socialinių, gamtos, o taip pat medicinos ir sveikatos mokslų, žemės ūkio mokslų bei technologijos mokslų srityse.

Lietuvos mokslo premijai gali būti siūlomi ne anksčiau nei per pastaruosius 15 metų atlikti darbai, kuriuose išnagrinėta aktuali mokslo problema ir kurių tyrimų rezultatai įnešė svarų indėlį į mokslą, iš esmės paskatino tolesnę mokslo krypties raidą ir (ar) labai prisidėjo prie šalies konkurencingumo didinimo kuriant ir (ar) diegiant naujausias technologijas. Darbai turi būti paskelbti Lietuvos ir (ar) užsienio spaudoje ne vėliau kaip prieš metus iki dokumentų premijai gauti pateikimo komisijai.

Šiais metais į septynias Lietuvos mokslo premijas pretenduoja 27 darbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.