Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Tyrimas parodė, kad įsiaudrinę žmonės santykiautų ir su sekso robotais

Kai jaučiasi seksualiai įsiaudrinę, žmonės yra linkę užsiimti seksu ir su robotais, teigiama požiūrio į sekso robotus tyrime. Konkordijos universiteto (Kanada) mokslininkai nustatė, kad vyrai būtų labiau linkę santykiauti su sekso robotais nei moterys – ir kad seksualinis susijaudinimas daro didelę įtaką tam, ar jie svarstytų galimybę turėti lytinių santykių su jais, ar ne. 

Žmonės yra labiau linkę užsiimti seksu su robotais, kai jaučiasi seksualiai susijaudinę, teigiama požiūrio į sekso robotus tyrime.<br>123rf nuotr.
Žmonės yra labiau linkę užsiimti seksu su robotais, kai jaučiasi seksualiai susijaudinę, teigiama požiūrio į sekso robotus tyrime.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2023, 7:37 PM

„Robotai, sukurti taip, kad sužadintų seksualinį susijaudinimą, tuoj taps realybe, – rašo tyrimo autoriai. – Seksualinis susijaudinimas gali padidinti mūsų norą įsitraukti į rizikingą ar netradicinį seksualinį elgesį. Tačiau iki šiol nebuvo tirti, ar tai galioja ir sekso su robotais robotų atveju. Taigi, šiame tyrime pateikiami pirmieji empiriniai įrodymai, kad jaučiamas seksualinis susijaudinimas gali padidinti mūsų norą erotiškai bendrauti su robotais.“

Tyrėjai pakvietė 321 žmogų (vyresnį nei 18 metų) internetu užpildyti dviejų dalių apklausą. Pirmiausia tyrimo dalyviai atsakė į klausimus, kiek jie būtų linkę daryti įvairius dalykus su robotu, įskaitant draugavimą, santykius ir intymius santykius.

Po savaitės jiems buvo parodytas 10 minučių trukmės seksualinio pobūdžio vaizdo įrašas ir paprašyta pakartotinai užpildyti apklausą. Ayrėjai tikėjosi pastebėti skirtumą tarp jų atsakymų susijaudinimo būsenoje ir ne.

Beveik visais atvejais seksualinis susijaudinimas padidino dalyvių norą užsiimti seksualine veikla ir užmegzti romantiškus (arba platoniškus) santykius su robotu – nepadidėjo tik norinčių mylėti robotą.

Nustatyta, kad vyrai, palyginti su moterimis, buvo labiau užmegzti intymias pažintis su robotu, tačiau kai reikėjo spręsti, ar jie draugautų su robotu, ar jį įsimylėtų, tarp abiejų lyčių atsakymų skirtumų nebuvo.

Tiesa, tyrimas nebuvo parengtas idealiai. Jame naudota gana nedidelė etniškai panašių žmonių imtis, iš kurių dauguma buvo išsilavinę ir baltaodžiai, o tai, kad apklausa atlikta internetu, suteikia galimybę netikslumams. Tačiau tai pirmasis tyrimas, kuriame nagrinėjama ši tema, todėl būsimuose tyrimuose galima ieškoti būdų, kaip patobulinti jo struktūrą, teigia „IFL Science“.

Tyrimas paskelbtas žurnale „The Journal of Sex Research“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.