Skelbiamas mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė 2023“ finišas

Šiųmetinė, jubiliejinė Mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ kelionė po mokslo pasaulį baigsis birželio 9 d. VDU Botanikos sode Kaune. Į nemokamus renginius ypač kviečiame atvykti su šeimomis. Nuotykiai prasidės 12 val. nuo lietuviškos dainos sąspiečio „Rock‘n‘ DAINA.LT“. Visi norintys susiburs į bendrą chorą ir, akomponuojant muzikinei grupei KITAVA, smagaus roko stilistikoje sudainuos keletą lietuviškų dainų, kurios persipins su lietuvišku „folku“ ir autorine kūryba. Festivalis šiuo sąspiečiu siunčia žinią, kad lietuviškumas ir pilietiškumas gali skambėti inovatyviai ir moderniai.

 Linksmą išradingų eksperimentų programą parengė ir festivalio svečiai iš Varšuvos Koperniko mokslo centro.<br> Organizaotrių nuotr.
 Linksmą išradingų eksperimentų programą parengė ir festivalio svečiai iš Varšuvos Koperniko mokslo centro.<br> Organizaotrių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2023, 11:14 AM

Po to prasidės mokslo eksperimentų ir nuotykių gamtoje programa. Dalyvaudami orientavimosi žaidime aplankysite gražiausias ir paslaptingiausias VDU Botanikos sodo vietas ir įgysite naujų žinių zoologijos, botanikos srityse. Pažinsite dvarų žoleles ir prieskonius, gražiausius vasaros pradžioje žydinčius augalus.

Toliau – žaidynės „N2 Challenge“. Tai mokslo šou, kuriame norint nugalėti, dalyvaujantiems teks panaudoti įvairių mokslo sričių žinias. Varžybų programoje: užduotis su ledu, levitronas, vakuuminė patranka, „sprogstančių“ įtaisų neutralizavimo iššūkis.

Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai pakvies susipažinti su laukiniais gyvūnais. VDU AJMD „Modusas“ gamtos mokslų mugėje pamatysite Lietuvoje gyvenančius egzotinius gyvūnus ir atliksite cheminius eksperimentus. Naudojant informacines technologijas, ieškosite tyliausių vietų parke. Pakaks išmaniajame įrenginyje įsidiegti programėlę „Hush City“ir vaikščiojant po Botanikos sodą, pažymėti jas „Hush City“ žemėlapyje. Linksmą išradingų eksperimentų programą parengė ir festivalio svečiai iš Varšuvos Koperniko mokslo centro, šiais metais pažymintis savo veiklos dešimtmetį. Pamatysite eksperimentus, kuriuos galima atlikti bet kurio gimtadienio šventėje.

Šiemet šimtmetį minintis VDU Botanikos sodas įkurtas 1923 m. Kaune, Aukštosios Fredos dvaro teritorijoje. Botanikos sodo tikslas – saugoti ir tyrinėti įvairias augalų kolekcijas, vykdyti mokslinius tyrimus ir šviesti visuomenę apie augalų įvairovę bei apsaugą. Lankytojai gali apžiūrėti įvairias sodo kolekcijas, pavyzdžiui, rožyną, oranžeriją, dendrologines kolekcijas, gruntą valančių augalų ekspoziciją, retųjų ir saugomų Lietuvos augalų ekspoziciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.