Nepatikėsite: šiuos urvus sukūrė vienas žmogus

Daugelis turi savo mylimą hobį: vieni renka pašto ženklus, kiti žaidžia krepšinį, o vienas žmogus pastaruosius 25 metus praleido formuodamas milžiniškus urvus Naujosios Meksikos dykumoje.

R.Paulette yra iškasęs net keliolika įmantrių urvų.<br>ViDA Press nuotr.
R.Paulette yra iškasęs net keliolika įmantrių urvų.<br>ViDA Press nuotr.
R.Paulette yra iškasęs net keliolika įmantrių urvų.<br>ViDA Press nuotr.
R.Paulette yra iškasęs net keliolika įmantrių urvų.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Technologijos.lt

Jun 14, 2016, 9:10 AM, atnaujinta May 21, 2017, 8:23 PM

Ir jis nėra eilinis atsiskyręs pamišėlis – Ra Paulette tiesiog myli tai, ką daro. Kiekvienas urvas ar jų sistema yra tikras amerikiečio vaizduotės stebuklas, todėl nenuostabu, kad šie darbai jau spėjo sulaukti ir tarptautinio pripažinimo.

Didžiąją gyvenimo dalį vyruko iš Naujosios Meksikos darbas buvo nepastebėtas, kol galiausiai juo susidomėjo dokumentinių filmų režisierius ir trejus metus fiksavo jo darbą.

Kiekvienas kvadratinis centimetras buvo apdirbtas vos vieno žmogaus rankomis. Daugelis R.Paulette urvų buvo dailinami ištisus metus, o vienam iš jų prireikė net 900 valandų intensyvaus darbo.

Savo darbais vyras nori sukurti pakylėjimo jausmą tiems, kurie jo urvus aplanko. Iki šiol R.Paulette yra iškasęs apie tuziną urvų. Ši idėja jam kilo, kai vietos gyventojai panorėjo turėti „ką nors ypatingo apylinkių kalnuose“.

Tačiau vienu projektu R.Paulette darbai neapsiribojo – jis net sukūrė urvus su tekančiu vandeniu ir elektra, o du jo darbai JAV rinkoje yra vertinami po 1 mln. dolerių.

Labiausiai stebinantis dalykas yra tai, kad R.Paulette ima vos 12 dolerių per valandą, kai dekoruoja urvus paprastiems žmonėms.

Neabejotina, kad šis vyras tikrai surado savo gyvenimo aistrą ir, regis, jau 67 metų amžiaus sulaukęs amerikietis nė neketina sustoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.