Nuo liepsnelių iki gulbių: viduramžių virtuvės įdomybės ir keistenybės I dalis Viduramžiai – dažnai mistifikuojamas ir romantizuojamas žmonijos istorijos laikotarpis, bet visais laikais žmonės valgė, gėrė ir ruošė maistą – tačiau koks tai buvo maistas, priklausė nuo jų padėties socialinėje hierarchijoje. Kitaip tariant, dieta priklausė nuo to, kiek turėjai pinigų. Ir viduramžiais dauguma žmonių jų neturėjo labai daug, o turtas buvo sutelktas nedaugelio rankose. Be to, viduramžių pradžioje nebuvo viduriniosios klasės atitikmens – o taip pat buvo mažai žinių apie mitybą ir dietą. Nebuvo viryklių – o vieninteliai maisto gaminimo įrankiai daugeliui buvo puodas, iešmas ir atvira ugnis.
Mokslininkai tikina iššifravę paslaptingiausią pasaulio knygą, parašytą nežinoma kalba Jos paslaptis gali nustebinti
Mokslininkus suglumino keistas ir baugus garsas atokiose erdvėlaivių kapinėse – atskleidė, kas tai galėjo būti
Keistas ir retas atvejis: sudžiūvusi citrina aukcione parduota brangiau nei spinta, kurioje ji buvo rasta