Vyras įgijo 29 mokslinius laipsnius

Imlesni mokslams žmonės baigia kelias aukštąsias mokyklas ir turi kelis laipsnius. Tačiau dauguma juos galėtų suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Tuo metu 75-erių Michaelas Nicholsonas iš Mičigano (JAV) gali pasigirti net 29 moksliniais laipsniais. Ir jis neketina sustoti!

M.Nicholsonas gali pasigirti net 29 moksliniais laipsniais.<br>Gvsu.edu nuotr.
M.Nicholsonas gali pasigirti net 29 moksliniais laipsniais.<br>Gvsu.edu nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 2:29 PM, atnaujinta May 14, 2017, 5:21 AM

Visą gyvenimą vyras dirbo paprastus, kvalifikacijos nereikalaujančius darbus ir iš gauto atlyginimo stengėsi susimokėti už mokslus. Galiausiai jis išėjo į pensiją, kad galėtų koncentruotis tik į mokslus.

Vyras sako, kad jam patinka lankyti paskaitas, pabendrauti su kitais studentais bei dėstytojais. Priešingu atveju, anot jo, gyvenimas būtų pakankamai pilkas ir nuobodus.

M.Nicholsonas turi vieną bakalauro laipsnį, vieną asocijuotąjį laipsnį, 22 magistro laipsnius, tris specialisto laipsnius ir vieną daktaro laipsnį. Dauguma jo mokslinių laipsnių susiję su pedagogika: edukacinė lyderystė, bibliotekininkystė, mokyklinė psichologija... Tačiau vyras išsilavinimą turi ir tokiose srityse, kaip ekonomika, teisė ar sveikatingumas.

Jis tikisi savo mokslinių laipsnių skaičių padidinti iki 33 ar 34, o tuomet jausis pasiekęs savo tikslus. Tiesa, jeigu tuomet jis dar bus gyvas, mokslus tęs kitokio pobūdžio srityse.

Jo tėvai nebuvo išsilavinę: tėtis buvo priverstas mesti mokyklą po trečios klasės ir eiti dirbti, o mama turėjo tik vidurinį išsilavinimą. Todėl tėvai jį visuomet skatino siekti mokslų.

Pirmąjį, bakalauro, laipsnį vyras gavo 1963 metais religiniame švietime. Įgijęs dar 5 laipsnius, jis jau studijavo doktorantūroje. Visus savo mokslinius laipsnius M.Nicholsonas gavo savo jėgomis – nei vienas jų nebuvo garbės laipsnis ar nupirktas.

Dėstytojai stebisi šio vyro motyvacija. Mokslinius laipsnius jis kolekcionuoja tarsi pašto ženklus. Be to, vyras visiškai nepraleidinėja paskaitų.

Jo žmona taip pat nėra iš kelmo spirta – ponia Nicholson pati turi 7 mokslinius laipsnius. Ji padeda savo vyrui atlikti namų užduotis, naudotis kompiuteriu.

Paklaustas, kokių patarimų turi studentas, vyras po pauzės atsakė: „Nepasiduokite per anksti. Siekite savo tikslų. Pakankamai daug žmonių greitai pasiduoda ir vis tiek sugrįžta po daugelio metų.“

Šaltinis: Abcnews.go.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.