Nustokite maigyti lifto uždarymo mygtuką – jis neveikia

Net jei pastate, kuriame dirbate, ar name, kuriame gyvenate, yra įrengtas pats naujausias ir moderniausias liftas, tikriausiai yra tekę laukti tas iš proto varančias kelias sekundes, kol įlipus liftas užsidarys, nepaisant to, jog paniškai spaudžiojate uždarymo mygtuką.

Liftas pats apskaičiuoja, kada jam geriausia kuo greičiau nusileisti žemyn, o kada naudingiau truputėlį luktelėti, kad veiktų efektyviai.<br>123rf nuotr.
Liftas pats apskaičiuoja, kada jam geriausia kuo greičiau nusileisti žemyn, o kada naudingiau truputėlį luktelėti, kad veiktų efektyviai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 5:23 PM, atnaujinta May 13, 2017, 4:35 AM

Įspūdis, kad lifto durų uždarymo mygtukas neveikia, nėra paranojos ženklas. Daugumoje liftų jis iš tikrųjų neveikia!

Daugelį metų liftų techniku dirbantis Patrickas Carras sako, kad neveikia apie 80 procentų liftų uždarymo mygtukų. Paprasčiausiai jie nebūna prie nieko prijungti, o tėra muliažas. Tačiau to priežastis yra pakankamai praktiška.

Modernūs liftai yra programuojami taip, kad, pavyzdžiui, greičiau veiktų 8–9 valandą ryte ir 17 valandą po pietų, kada jais naudojasi daugiausiai žmonių. Taigi liftas apskaičiuoja, kada jam geriausia kuo greičiau nusileisti žemyn, o kada naudingiau truputėlį luktelėti, kad veiktų efektyviai ir neverstų vienų žmonių ilgai laukti vien tam, kad kiti liftu nusileistų labai greitai. Prijungus uždarymo mygtuką visas programavimas ir liftų algoritmai nueitų perniek.

Tačiau yra gudrybių, kurios gali išgelbėti. Štai jeigu liftas sustojo aukšte, kuriame visai nėra žmonių, tiesiog pamokite ranka ties durimis. Ten įrengti jutikliai pamanys, kad į liftą įlipo žmogus ir durys greičiau užsivers.

Šaltinis: Brickunderground.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?