Į Holivudo šlovės alėją veržiasi ne visos žvaigždės

Holivudo šlovės alėjoje yra daugiau nei 2500 žvaigždžių su įžymybių, tokių kaip Stevenas Spielbergas ar Frankas Sinatra, pavardėmis. Ši alėja buvo įkurta 1960 metais ir joje susikaupė pakankamai daug įžymybių žvaigždžių. Tačiau kokius kriterijus reikia atitikti, kad tavo žvaigždė atsidurtų šioje šlovės alėjoje?

Prašyme įžymybė turi nurodyti du dalykus – kad nori žvaigždės ir būtinai dalyvaus jos pristatymo ceremonijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prašyme įžymybė turi nurodyti du dalykus – kad nori žvaigždės ir būtinai dalyvaus jos pristatymo ceremonijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Viena iš naujausių Holivudo šlovės alėjos žvaigždžių – aktorė Amy Adams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Viena iš naujausių Holivudo šlovės alėjos žvaigždžių – aktorė Amy Adams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 5, 2017, 11:47 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:29 PM

Teoriškai prašymą dėl žvaigždės patalpinimo šlovės alėjoje gali pateikti bet kas. Tereikia paštu išsiųsti prašymą Holivudo komercijos rūmams. Tačiau prašymas net nebus svarstomas, jeigu pareiškėjas gyvenime nėra nieko pasiekęs, kadangi šią alėją lanko tūkstančiai turistų, kurie nori pamatyti žinomų pramogų pasaulio žmonių žvaigždes. Ši žvaigždė yra tarsi padėka už tai, kad įžymybė praskaidrina žmonėms gyvenimus.

Tiksliau kalbant, pareiškėjas turi būti įžymybė, žinoma visuomenėje bent 5 metus bei būti įsitvirtinęs pramogų pasaulyje – televizijoje, kine, radijuje, gyvame teatre ar muzikos pasaulyje. Realybės šou bei internetinės įžymybės nepatenka į šią kategoriją, todėl Kim Kardashian ar Monika Šalčiūtė turėtų suvaidinti Holivudo filme, kad jų žvaigždės patektų į šią alėją.

Norint gauti žvaigždę šlovės alėjoje nebūtina būti žmogumi. Žvaigždes čia turi šuo Lesė, ančiukas Donaldas, peliukas Mikis ir kiti.

Prašyme įžymybė turi nurodyti du dalykus – kad nori žvaigždės ir būtinai dalyvaus jos pristatymo ceremonijoje. Todėl tokių įžymybių, kaip Julios Roberts ar Dustino Hoffmano, žvaigždžių šlovės alėjoje nepamatysime – jiems tiesiog tai nerūpi.

Be to, kiekviena įžymybė už prašymą turi susimokėti 30 000 dolerių. Pusė sumos keliauja Holivudo istorijos fondui, kuris išlaiko šlovės alėją, o kita pusė sumos – pačiai žvaigždei pagaminti bei ceremonijai surengti. Dažniausiai šią sumą skiria įrašų ar kino studija, nors kartais žvaigždei pinigus paaukoja prisiekę gerbėjai.

Kiekvienų metų birželio mėnesį Holivude renkasi komisija, kuri vertina paraiškas bei įžymybių biografijas, t.y. jų nuopelnus, laimėtus apdovanojimus, filantropinę veiklą ir kt. Komisiją sudaro 6 nariai, kuriuos skiria Holivudo komercijos rūmai ne ilgesnei kaip 2 metų kadencijai. Kiekvienas narys atstovauja atskirą kategoriją: televiziją, radiją, kiną, teatrą bei muziką, išskyrus komisijos pirmininką. Įžymybės gali teikti tiek paraiškų, kiek tik nori, tačiau ne dažniau nei kas 2 metus.

Istoriškai labiausiai geidžiamos žvaigždžių vietos yra priešais Holivudo bulvaro Ruzvelto viešbutį bei Holivudo ir „Highland“ prekybos centrą. Tačiau dabar šlovės alėja yra perpildyta ir įžymybės džiaugiasi, kad išvis gauna joje vietą. Dėl to įžymybės dažniausiai negali rinktis vietos, kurioje bus jų žvaigždė, nebent jeigu įžymybė yra nepaprastai garsi. Pavyzdžiui, Muhamedas Ali nenorėjo, kad ant jo žvaigždės vaikščiotų žmonės, todėl ji buvo įmūryta Holivudo prekybos centro sienoje.

Kiekvieną žvaigždės atidengimo ceremoniją stebi apie 600 įžymybės gerbėjų, nebent įžymybė yra lotynų amerikietis arba paauglių numylėtinis – tuomet gerbėjai traukia tiesiog būriais. Didžiausią gerbėjų minią sutraukė mariači dainininkas Vicente Fernandezas – net 4000 gerbėjų.

Šaltinis: Time.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.