Daugiausia modelių turinčios pasaulio šalys: Lietuvai – garbinga vieta

Šiame straipsnyje pateiksime jums sąrašą šalių, kuriose gimsta daugiausiai modelių. Žinoma, pasaulyje yra įvairių modelių, kurie specializuojasi skirtingose srityse. Modeliai turi ne tik gerai atrodyti, bet ir padėti kompanijai parduoti prekę, kurią reklamuoja. Egzistuoja mados, glamūro, fitneso, bikini, dailės bei kiti modeliai. Merginos dažniausiai lieka savo nišinėje modelių srityje, todėl, pavyzdžiui, bikini modelis niekada nedirbs fitneso modeliu ir pan.

Edita Vilkevičiūtė yra viena geriausiai apmokamų modelių pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Edita Vilkevičiūtė yra viena geriausiai apmokamų modelių pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2017, 1:37 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 3:53 AM

Būti modeliu nėra taip paprasta – tam reikia paskirti visą savo gyvenimą. Modeliai turi laikytis specialios dietos, sportuoti ir būti pasiruošę viskam. Modelių pasaulis yra žiaurus verslas, kuriame išlieka tik patys stipriausi (ir stipriausios). Dauguma modelių savo karjerą pradeda 16 metų amžiaus, o jų karjera vidutiniškai trunka apie 5 metus. Modelis per metus uždirba apie 33 000 dolerių, o tai nėra tiek jau daug.

Daugiausiai modelių gimsta JAV, Brazilijoje ir Rusijoje, tačiau jose yra labai daug gyventojų. Vis dėlto, žemiau pateikiamas sąrašas šalių, kuriose gimsta daugiausiai modelių, tenkančių vienam milijonui gyventojų.

8) Slovakija

Modelių, tenkančių 1 milijonui gyventojų: 23,53

Modelių iš viso: 128

Tarp labiausiai vertinamų Slovakijos modelių yra mados industrijoje dirbanti Kamila Filipcikova, „Victoria‘s Secret“ dirbanti Michaela Kocianova bei „Wonderbra“ reklaminis veidas Adriana Sklenarikova.

7) Nyderlandai

Modelių, tenkančių 1 milijonui gyventojų: 26,65

Modelių iš viso: 445

Nyderlandai yra ne tik viena pirmaujančių šalių pagal modelių skaičių, tenkantį milijonui gyventojų, bet ir užima penktą vietą daugiausiai modelių turinčių valstybių sąraše. Žymiausi modeliai yra Natalie La Rose (taip pat dainininkė ir šokėja), Doutzen Kroes ir Dewi Driegen.

6) Švedija

Modelių, tenkančių 1 milijonui gyventojų: 28,56

Modelių iš viso: 270

Modelių industrijoje labai vertinamos gražios blondinės, todėl nereikėtų stebėtis, kad švedės yra vienos populiariausių modelių industrijoje. Labiausiai vertinami švedų modeliai yra Elsa Hosk, Mini Anden bei Elin Nordegren, kuri yra buvusi geriausio pasaulyje golfo žaidėjo Tigerio Woodso žmona.

5) Latvija

Modelių, tenkančių 1 milijonui gyventojų: 31,08

Modelių iš viso: 69

Šiaurės Europos šalių modeliai yra labai vertinami, o merginos iš Latvijos nėra išimtis. Žymiausi Latvijos modeliai yra Ingūna Butane, Ginta Lapina ir Inga Drozdova.

4) Danija

Modelių, tenkančių 1 milijonui gyventojų: 34,45

Modelių iš viso: 192

Modeliai iš Danijos yra žinomi tiek Europoje, tiek likusiame pasaulyje. Dauguma jų vienu metu pradeda ne tik modelių, bet ir aktorių karjeras. Labiausiai išgarsėję modeliai iš Danijos yra Cecilie Thomsen, Helena Christensen ir Catharina Svensson, kuri laimėjo „Mis Žemė“ titulą 2001 metais.

3) Lietuva

Modelių, tenkančių 1 milijonui gyventojų: 38,09

Modelių iš viso: 122

Ne veltui liaupsinamas lietuvaičių grožis. Jį vertina ne tik patys lietuviai, bet ir visas pasaulis, taip pat ir mados industrija. Labiausiai vertinami modeliai yra Justė Juozapaitytė bei Edita Vilkevičiūtė, kuri yra viena geriausiai apmokamų modelių pasaulyje.

2) Islandija

Modelių, tenkančių 1 milijonui gyventojų: 62,7

Modelių iš viso: 20

Danija turi vieną „Mis Žemė“ nugalėtoją, tačiau Islandija tokių turi net tris! Tai – įspūdingas skaičius valstybei, kurioje gyvena vos 332 529 gyventojai. Žymiausi Islandijos modeliai yra Unnur Birna Vilhjalmsdottir, Heida Reed ir Manuela Ósk Harðardóttir.

1) Estija

Modelių, tenkančių 1 milijonui gyventojų: 73,88

Modelių iš viso: 99

Dauguma žmonių net nežino, jog modeliai iš Estijos yra vieni labiausiai vertinamų pasaulyje. Tai yra šalis, kurioje gimsta daugiausiai modelių, tenkančių vienam milijonui gyventojų. Žymiausi modelių vardai, kuriuos linksniuoja visas pasaulis, yra Karmen Pedaru, Katlin Aas, Elisabeth Erm ir Carmen Kass.

Šaltinis: Insidermonkey.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.