To dar nebuvo: kad įrodytų, jog Žemė plokščia, vyras kils savadarbe raketa

Amerikietis šeštadienį Mojave dykumoje bandys leisti savo iš metalo laužo sukurtą raketą. Jos pirmasis skrydis – dalis pastangų įrodyti, kad Žemė yra plokščia.

 Amerikietis šeštadienį Mojave dykumoje bandys leisti savo iš metalo laužo sukurtą raketą. Jos pirmasis skrydis – dalis pastangų įrodyti, kad Žemė yra plokščia.<br> Motherboard Vice nuotr.
 Amerikietis šeštadienį Mojave dykumoje bandys leisti savo iš metalo laužo sukurtą raketą. Jos pirmasis skrydis – dalis pastangų įrodyti, kad Žemė yra plokščia.<br> Motherboard Vice nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2017, 4:40 PM

Plokščios Žemės teorijos gerbėjai tiki, kad mūsų planeta yra plokščia – o ne rutulio formos. Nors jau ir antikos laikais ši teorija nebuvo itin populiari, šiuolaikinius plokščiažemininkus įkvepia įvairios sąmokslo teorijos. Jie dažnai siekia įrodyti savo įsitikinimų teisumą abejotinais eksperimentais. Tokio eksperimento pavyzdžiu galėtų tapti ir siekis įrodyti Žemės plokštumą gulsčiuko parodymais skrendant lėktuvu. Naujausią šios teorijos bandymą ir rengiasi atlikti tikintis Žemės plokštumu Mike'as Hughesas. Kalifornijos gyventojas kieme pasigamino raketą iš metalo lauže rastų detalių ir, pakilęs į 549 metrų aukštį, planuoja užfiksuoti Žemės plokštumo įrodymus.

Raketą planuojama paleisti Mojave dykumoje – ir tai bus tik pirmasis iš kelių planuojamų paleidimų, kuriais bus renkami įrodymai, kartą ir visiems laikams turėsiantys patvirtinti, kad Žemė yra plokščia: M.Hughesas tikisi pirmuoju skrydžiu padaryti fotografiją, įrodysiančią, kad Žemė iš tiesų yra plokščias diskas. „Tai pabaigs visą šitą kamuolinę Žemę“, – video pokalbyje su The Daily Plane DOTcom sakė amerikietis.

Vėliau M.Hughesas aptaria įprastas Plokščios Žemės teorijas, tarp kurių yra ir laisvųjų masonų kontroliuojama NASA ir netikros Elono Musko raketos. Vienoje scenoje Hughesas sako: „Johnas Glennas ir Neilas Armstrongas yra laisvieji masonai. Kai suprasite tai, suprasite ir šios apgaulės ištakas“. Galiausiai jis laidos vedėjui papasakoja apie savo paleidimui rengiamą raketą. „Reikias asmens, kurio vyriausybė nebūtų sugadinusi“ – laidos vedėjui teigia amerikietis.

M.Hughesas seniai užsiima mėgėjiška inžinerija, jam priklauso 2002 metų ilgiausio šuolio limuzinu rekordas. Kita jo didžioji raketa kils nuo, kaip jis sako, mobilaus raketų paleidiklio, kas iš tiesų yra perdarytas sunkvežimis.

Raketą iš dalies finansavo kiti plokščiažemininkai – tam buvo naudojamos sutelktinio finansavimo svetainės internete. Paleidimas planuojamas ateinantį šeštadienį.

Žiniasklaidai amerikietis sakė apie raketų statymą daug neišmanantis. „Aš netikiu mokslu“, – teigia M.Hughesas, „Žinau apie aerodinamiką ir skysčių dinamiką ir kaip objektai juda ore, apie raketų degiklių dydį ir trauką. Bet tai nėra mokslas, tai tiesiog formulės. Nėra skirtumo tarp mokslo ir mokslo fantastikos“.

Parengta pagal interestingenrgineering.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.