Kas pavojingiau – ryklys ar asmenukė?

2015 metais, 66-erių japonų turistas Tadž Mahale (Indija), mėgindamas pasidaryti asmenukę, nukrito nuo laiptų ir mirtinai susižalojo. Buvo sužeisti ir jo kelionės draugai. 2015 metais, tai buvo 10-ta mirtis, kurią sukėlė asmenukės darymas. Palyginimui, 2015 metais rykliai mirtinai sužalojo 6 žmones.

4 iš 12 mirčių dėl asmenukių darymosi kyla, kai žmonės nukrenta nuo laiptų. Antra dažniausia mirties priežastis – noras pasidaryti asmenukę ant traukinio arba traukiniui esant horizonte. <br> 123RF nuotr.
4 iš 12 mirčių dėl asmenukių darymosi kyla, kai žmonės nukrenta nuo laiptų. Antra dažniausia mirties priežastis – noras pasidaryti asmenukę ant traukinio arba traukiniui esant horizonte. <br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 4:20 PM, atnaujinta Mar 27, 2018, 9:55 AM

Tai skamba kaip anekdotas, tačiau, deja, tai yra tikra statistika. Tai yra perspėjimas turistams, kad koncentruotis į išmaniojo telefono ekraną nėra saugu.

4 iš 12 mirčių dėl asmenukių darymosi kyla, kai žmonės nukrenta nuo laiptų. Antra dažniausia mirties priežastis – noras pasidaryti asmenukę ant traukinio arba traukiniui esant horizonte.

Nėra aišku, ar mirčių skaičius dėl asmenukių darymosi auga, tačiau vis dažniau apie tai rašoma žiniasklaidoje. Kai kurie parkai buvo uždaryti, nes žmonės mėgindavo pasidaryti asmenukę su lokiais, taip pat asmenukės buvo uždraustos bėgimuose nuo bulių, o dėl asmenukių keliamo pavojaus jau susirūpino ir dviračių lenktynių „Tour de France“ dalyviai.

Nestebina tai, kad nemaža dalis varžybų organizatorių ar įvairių vietovių savininkų uždraudė asmenukes ar asmenukių lazdas. Net Rusijos vidaus reikalų ministras išleido brošiūrą, kurioje perspėjama, kad šaunios asmenukės gali kainuoti gyvybę. Asmenukių fanatai yra raginami imtis papildomų atsargumo priemonių darantis asmenukes su ginklais, pavojingais žvėrimis, ant traukinių ar kitose ekstremaliose vietose.

2015 metais Europos Sąjunga sąjunga susirūpino šia pavojinga gyvybei veikla ir pasiūlė kriminalizuoti tam tikrus veiksmus, susijusius su asmenukėmis, o ypač tas, kuriose svarbų vaidmenį vaidina Eifelio bokštas ar Romos Trevi fontanas.

Pritariame, kad rykliai yra baisūs ir pavojingi, tačiau tikimybė juos sutikti yra menka. O tikrasis pavojus slypi tuomet, kai darotės asmenukę. Tad raginame būti atsargesniems ir dėl pripažinimo „Facebook“ nerizikuoti savo gyvybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.