Ko gero, originaliausias ir seniausias susipažinimo būdas – bet jis dar veikia!

Šiais laikais, kai dominuoja „Facebook“, „Skype' ir elektroniniai laiškai, kai kurie žmonės vis dar mėgsta susipažinti senoviniu būdu. Šiuo atveju kalbame ne apie susipažinimą gyvai.

 58-erių vyras, gyenantis Kanadoje, į vandenyną išmetė apie 4800 laiškų buteliuose.<br> 123RF nuotr.
 58-erių vyras, gyenantis Kanadoje, į vandenyną išmetė apie 4800 laiškų buteliuose.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2019, 2:32 PM

Haroldas Hackettas beveik 20 metų į Atlanto vandenyną mėtė butelius su juose esančiomis žinutėmis, tikėdamasis susirasti draugų kitame vandenyno krante. Per tą laiką 58-erių vyras, gyenantis Princo Edvardo saloje (Kanada), į vandenyną išmetė apie 4800 butelių.

Kiekvienoje žinutėje prašoma ją radusio žmogaus atsiųsti atsakymą. Neįtikėtina, tačiau vyras nuo 1996 metų sulaukė daugiau nei 3100 atsakymų iš įvairių pasaulio šalių.

Šis hobis prasidėjo nuo stiklinio Pepsi buteliuko, kurį H. Hackettas išmetė į vandenyną žvejodamas. Buteliuke buvo nurodytas vyro vardas, adresas ir prašymas atsiųsti atsakymą. Netikėtai sulaukęs atsakymo, H. Hackettas „užsikabino“ ir ėmė į vandenyną mėtyti šimtus įvairiausių spalvų butelių. Kuo daugiau atsakymų jis sulaukdavo, tuo daugiau žinučių išsiųsdavo.

Vyras niekada nesitikėjo gauti tiek daug atsakymų. Kasmet H.Hackettas šv. Kalėdų proga gauna apie 150 kalėdinių atvirukų, suvenyrų ar net dovanų. Tačiau kanadietis butelyje niekada nenurodo savo telefono numerio – mat butelį radęs žmogus tiesiog paskambintų ir visa tai prarastų savo prasmę ir žavesį.

H.Hackettas sulaukė atsakymų ne tik iš įvairiausių aplinkinių šalių, bet ir iš Afrikos, Rusijos, Anglijos, Norvegijos, Olandijos, Prancūzijos ir net Bahamų. Vyras, prieš išmesdamas butelį su žinute į vandenyną, visuomet įsitikina, jog yra palankus vėjas – ir būtinai žinutėje užrašo datą kada jis buvo išmestas. Kai kurių atsakymų vyras sulaukia praėjus daugiau nei dešimčiai metų nuo butelio išmetimo į vandenyną.

Vyras sako, jog neketina sustoti – ir mėtys žinutes buteliuose tol, kol įstengs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.