Kaip didžiausią brangakmenių vagystę išdavė sumuštinis

2003 metais buvo įvykdyta didžiausia amžiaus deimantų vagystė. Jos metu iš Antverpeno (Belgija) deimantų centro buvo pavogta brangenybių už 100 mln. dolerių.

2003 metais buvo įvykdyta didžiausia amžiaus deimantų vagystė. Jos metu iš Antverpeno (Belgija) deimantų centro buvo pavogta brangenybių už 100 mln. dolerių. <br>123RF nuotr.
2003 metais buvo įvykdyta didžiausia amžiaus deimantų vagystė. Jos metu iš Antverpeno (Belgija) deimantų centro buvo pavogta brangenybių už 100 mln. dolerių. <br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2019, 2:15 PM, atnaujinta Aug 2, 2019, 3:15 PM

Vagystę įvykdė penkių žmonių komanda, kuriai vadovavo Leonardas Notarbartolo. Plėšikai sugebėjo įveikti net 100 mln. kombinacijų turintį seifo užraktą, infraraudonųjų spindulių šilumos detektorius, oro vibracijas fiksuojančius jutiklius, Doplerio radarą (prietaisą, matuojantį mikrobangų signalus, atsimušančius į objektą) ir net gi magnetinį lauką.

Ši plėšikų komanda atrodo įspūdinga, ar ne? Nepaisant to, L.Notarbartolo buvo susektas ir suimtas, o viskas dėl gana keistos priežasties. Prieš apiplėšimą vadas greičiausiai buvo išalkęs, todėl nusipirko sumuštinį, kurio iki galo nesuvalgė.

Netoli apiplėšimo vietos šis sumuštinis buvo surastas, o kartu buvo rasti L.Notarbartolo DNR pėdsakai. Vyras galiausiai buvo nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme, tačiau deimantai ir kiti pavogti papuošalai taip ir nebuvo rasti.

Parengta pagal „Wired“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.