Štai ką reiškia mesti darbą su trenksmu

Vienas skrydžių palydovas metė savo darbą su trenksmu, o šis jo poelgis netruko apskrieti visą pasaulį. Skrydžių bendrovės „JetBlue“ palydovas Stevenas Slateris metė savo darbą tikrai efektingai – vos tik lėktuvui sustojus prie Niujorko (JAV) John F.Kennedy tarptautinio oro uosto terminalo vartų, jis nučiuožė žemyn lėktuvo avariniu pripučiamu loveliu. S.Slateris vėliau sakė, kad tokį jo elgesį paskatino piktas lėktuvo keleivis, o žiniasklaidoje jis tapo tikra įžymybe.

Skrydžių palydovas iš gėrimų krepšelio išsitraukė du butelius alaus, įjungė avarinį išėjimą, išskleidė pripučiamą išsilaipinimo lovelį ir nučiuožė žemyn.<br> „Airbus“ nuotr.
Skrydžių palydovas iš gėrimų krepšelio išsitraukė du butelius alaus, įjungė avarinį išėjimą, išskleidė pripučiamą išsilaipinimo lovelį ir nučiuožė žemyn.<br> „Airbus“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2020, 9:01 AM, atnaujinta May 11, 2020, 1:36 PM

Įvykio metu 38-erių S.Slateris dirbo skrydžių palydovu ir atliko savo pareigas skrydžio 1052 iš Pitsburgo į Niujorką metu. Jis pasakojo, kad lėktuvui nusileidus, vienas keleivis ginče dėl bagažo jo atžvilgiu tapo itin užgaulus. Nors vėliau kiti keleiviai užginčijo S.Slaterio versiją apie agresyvų keleivį, kas įvyko toliau, aišku – skrydžių palydovas prisijungė prie lėktuvo viešų pranešimų sistemos, nusikeikė ant pikto keleivio ir pareiškė: „Aš šiame darbe dirbu jau 20 metų. Viskas. Man to užtenka. Aš pasitraukiu“. Po to jis iš gėrimų krepšelio išsitraukė du butelius alaus, įjungė avarinį išėjimą, išskleidė pripučiamą išsilaipinimo lovelį ir nučiuožė žemyn. Supratęs, kad lėktuve paliko savo krepšius, jis užsiropštė atgal į lėktuvą, pasiėmė krepšius ir nučiuožė loveliu žemyn dar kartą. Apleidęs oro uosto terminalą, jis patraukė link savo namų Kvinse (Niujorkas).

Lėktuvo piloto ir skrydžių palydovės sūnus S.Slateris netrukus buvo sulaikytas policijos. Tiesa, palikęs 2500 dolerių dydžio užstatą, jis buvo paleistas jau kitą vakarą – ir iškart tapo įžymybe, persidirbusių ir išvargusių tautiečių didvyriu. Netrukus S.Slaterį ėmė kviesti nacionalinės pokalbių laidos, jam buvo sukurtas „Facebook“ gerbėjų puslapis, jis taip pat sulaukė pasiūlymų dalyvauti televizijos realybės laidose bei reklamuoti įvairias prekes.

Teismui S.Slateriui pareiškus kaltinimus dėl aplaidaus pavojaus sukėlimo, jis prisipažino kaltu ir buvo nuteistas lygtinai. Jis taip pat įsipareigojo vienerius metus lankyti psichinės sveikatos ir piktnaudžiavimo narkotinėmis medžiagomis konsultacijas. Be to, jis privalėjo atlyginti oro linijoms „JetBlue“ 10 000 dolerių turtinę žalą – dėl panaudoto avarinio pripučiamo lovelio, kurį reikėjo pakeisti nauju.

Kvinso apygardos prokuroras Richardas Brownas pateikė S.Slaterio situacijos vertinimą. Anot jo, S.Slateris buvo pažemintas dėl jo suvokimu vis prastėjančių darbo sąlygų ir patyrė pykčio protrūkį, kurį pagilino alkoholis bei galimai kiti streso sukelti veiksniai. R.Browno manymu, S.Slateris suprato savo veiksmų rimtumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.