Norite išlaikyti vairavimo egzaminą? Privalote sužaisti stalo žaidimą

Vairavimo egzaminui išlaikyti reikia įrodyti, kad mokate gerai vairuoti. Egzaminai sunkėja, atsiranda reikalavimų, o norintieji gauti vairuotoją pažymėjimą, turi paplušėti. Tačiau esmė lieka ta pati – egzaminuojamas asmuo turi mokėti pakankamai gerai vairuoti, kad jam būtų galima leisti važinėti viešuose keliuose. Tačiau Siera Leonėje (Afrika) norint gauti vairuotojo pažymėjimą, reikia žaisti stalo žaidimą – ar bent jau tokia tvarka galiojo prieš kelerius metus.

 Norint išlaikyti vairuotojo egzaminą, Siera Leonėje reikia būti žaidus stalo žaidimą (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
 Norint išlaikyti vairuotojo egzaminą, Siera Leonėje reikia būti žaidus stalo žaidimą (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2020, 3:31 PM, atnaujinta Nov 15, 2020, 3:32 PM

Žaidimas vadinasi „Vairuotojo kelias“, o jo metu žaidėjas turi ridenti žibinto tematika nudažytą kauliuką ir stumdyti lentoje automobilių formos figūrėles. Žaisdami žaidimą žaidėjai išmoksta kelio ženklus ir įgyja kitų žinių apie eismo taisykles. Norintys išlaikyti egzaminą taip pat turi atsakinėti į klausimus apie kelių eismo taisykles, kelio ženklus ir panašiai.

Norint žaisti žaidimą, reikia jį įsigyti ir susimokėti 60 000 leonių (daugmaž 5 eurus). Žaidėjas privalo šį žaidimą sužaisti bent kartą, kad galėtų atvykti į tikrąjį vairavimo egzaminą.

Žaidimo kūrėja Morie Lenghor sako, kad dauguma eismo įvykių įvyksta dėl eismo taisyklių neišmanymo. Anot jos, dauguma vairuotojų nežino net pusės kelio ženklų.

Moteris pasakoja, kad kadangi dauguma jaunų žmonių nemėgsta skaityti, ji sumanė kelių eismo taisykles pateikti patrauklesniu formatu – būtent taip ir gimė šis žaidimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.