JAV dykumoje – paslaptingas objektas, stebėtinai primenantis filmo apie ateivius sceną

Tai buvo įprastas JAV gamtosaugininkų skrydis virš kaimiškų Jutos valstijos vietovių, kai pareigūnai pastebėjo kažką labai neįprasto – ir stebėtinai primenančio vieną mokslinės fantastikos filmą apie nežemišką protą.

 Viduryje raudonos uolienos iš žemės kyšojo blizgus, sidabrinis metalinis monolitas. <br> Jutos Viešojo saugumo departamento nuotr.
 Viduryje raudonos uolienos iš žemės kyšojo blizgus, sidabrinis metalinis monolitas. <br> Jutos Viešojo saugumo departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-25 06:34, atnaujinta 2020-11-25 06:35

Jutos Viešojo saugumo departamento aerobiuro pareigūnai praėjusį trečiadienį skrido sraigtasparniu, siekdami Laukinės gamtos išteklių skyriui padėti suskaičiuoti pietryčių Jutoje besiganančias didžiarages avis – kai pastebėjo tai, kas labai priminė vieną filmo „2001: Kosminė odisėja“ sceną.

„Vienas iš biologų ... pastebėjo tai, kai mes tiesiog atsitiktinai praskridome tiesiai virš objekto“, – CNN pasakojo sraigtasparnio pilotas Bretas Hutchingsas. – Jis šūktelėjo: „ei ei ei, apsisukime, apsisukime! Ten kažkas yra – turime apžiūrėti!“

Ir ten buvo tai – viduryje raudonos uolienos iš žemės kyšojo blizgus, sidabrinis metalinis monolitas. B.Hutchingsas spėjo, kad objektas yra „nuo 10 iki 12 pėdų aukščio“ (3-3,6 m, lrytas.lt past.). Neatrodė, kad jis atsitiktinai numestas ant žemės, teigia pilotas – veikiau buvo panašu, kad jis buvo ten specialiai pastatytas.

„Mes dar juokavome, kad jei vienas iš mūsų staiga dingtų, tai likę turėtų bėgti“, – sakė B.Hutchingsas.

Vis dėlto pilotas mano, kad objektą ten greičiausiai įtaisė ne ateiviai, o koks menininkas.

„Darau prielaidą, kad tai kažkoks „new wave“ menininkas ar kažkas, kas buvo didelis (filmo „2001: Kosminės odisėjos“) gerbėjas“, – sakė jis, turėdamas omenyje žymią 1968 m. filmo sceną.

Vis dėlto be leidimo viešosiose žemėse statyti struktūras ar meną yra neteisėta – „nesvarbu, iš kokios planetos esate“, – teigiama pirmadienį paskelbtame Jutos valdžios pranešime.

Monolito vieta neatskleidžiama, ir dar nėra aišku, kas jį pastatė. Žemės tvarkymo biuras ėmėsi spręsti, ar reikalingas tolesnis tyrimas.

Parengta pagal CNN.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.