Kai „Facebook“ išleido savo naująją privatumo platformą, vartotojai pastebėjo, kad jų „Draugų sąrašas“ tapo viešai prieinamas, ir jo neįmanoma paslėpti. Į „Draugų sąrašą“ patenka visi asmenys, su kuriais vartotojas „susidraugavo“, ir kai kurie vartotojai nepageidauja, kad ši informacija taptų vieša.
Su verslu susijusiems vartotojams tenka būti ypač atsargiems, kadangi jų ryšiai – tiek verslo, tiek asmeniniai – gali būti atskleisti per vartotojo „Draugų sąrašą“. Šią informaciją gali rinkti konkurentai, o atskirais atvejais ji gali būti panaudota ir vykdant konkurencinę žvalgybą prieš tam tikras kompanijas.
„Facebook“ kompanija savo pareiškime pasakė: „Mes išgirdome vartotojų susirūpinimą ir greitu metu suteiksime žmonėms galimybę paslėpti savo „Draugų sąrašus“. Tų, kurie pasirinks nerodyti „Draugų sąrašo“, sąrašai nebus prieinami per paieškos priemones ir nebus matomi kitų vartotojų“.
Pasak „Facebook“, teoriškai visgi egzistuos galimybė, kad kokia nors programa (tarp kurių, vėlgi – teoriškai, galėtų būti ir kenkėjiška programinė įranga), kuriai vartotojo buvo leista prieiti prie „Draugų sąrašo“ duomenų, gali netinkamai panaudoti informaciją.
Dar nėra visiškai aišku, kokių priemonių dėl „Draugų sąrašų“ imsis „Google“ ir „Bing“, tačiau tai, su kuo teko susidurti „Facebook“, yra susirūpinti verčianti priežastis.
