Garantuoto būdo, kaip visam laikui dingti iš „Facebook“, nėra

“Daily Mail” ir rlytas.lt inf.
„Facebook“ pamažu ima erzinti vis daugiau skaičių žmonių: informuojama, jog vien gegužės mėnesį savo anketas iš socialinio tinklapio pašalino daugiau nei šimtas tūkstančių britų. Bet nutraukti ryšius su „Facebook“ nėra taip lengva, kaip gali pasirodyti. Asmuo, rimtai pasiryžęs atlikti tokį žygdarbį, turi du pasirinkimus - sustabdyti anketą arba ją ištrinti.
Net ir anketą ištrynęs vartotojas pasirodo socialiniame tinklapyje kiekvieną kartą, kai kuris nors iš ankstesnių draugų įkelia jo nuotraukų.
Daugiau nuotraukų (1)
Anketos sustabdymas, vadinamasis deaktyvavimas, yra neabejotinai paprastesnis pasirinkimas: vartotojui pakanka atsidaryti anketos nustatymų puslapį bei spustelti mygtuką „deaktyvuoti“.
Tačiau netrukus po to, kai paspaudžiamas anketos sustabdymo mygtukas, blogio genijus „Facebook“ bando sugraudinti ryžtingą sprendimą priėmusį vartotoją paskleisdamas šiam prieš akis šūsnį draugų nuotraukų bei primindamas, kaip stipriai pastarieji pasiilgs gyvenimą be „Facebook“ nutarusio pradėti asmens.
Tiems, kuriems pavyksta atremti anksčiau minėtą „Facebook“ ataką, patartina nepamiršti užtikrinti tinklapio administracijos, jog sustabdę anketą taip pat nepageidaujate gauti „Facebook“ pranešimų į elektroninį paštą, priešingu atveju netruks prasidėti bombardavimas pranešimais apie renginius bei įvykius, kuriuose buvusiam tinklapio vartotojui derėtų dalyvauti.
Anketos deaktyvavimas nereiškia, jog asmens anketos informacija panaikinama: ši tiesiog lieka „kyboti ore“, tarsi laukdama, kol savininkas susivoks padaręs klaidą ir grįš į „Facebook“ vartotojų gretas.
Anketos ištrynimas suteikia daugiau garantijų niekuomet negrįžti į „Facebook“, tačiau tai padaryti nėra lengva. Pradžioje būtina surinkti visą reikiamą informaciją apie anketos ištrynimą informacinėse socialinio tinklapio svetainėse, tuomet turi būti nusiųstas prašymas „Facebook administracijai, kurios patvirtinimas apie duomenų ištrynimą netrukus atsiunčiamas į buvusio vartotojo elektroninį paštą.
„Facebook“ užtikrina, jog po anketos ištrynimo praėjus dviems savaitėms internete nebus įmanoma aptikti jokių pėdsakų, liudijančių, jog konkretus asmuo apskritai kada nors buvo prisiregistravęs socialiniame tinklapyje, taip pat, savaime suprantama, prarandama ir anketos susigrąžinimo galimybė.
Tačiau net ir anketą ištrynęs vartotojas pasirodo socialiniame tinklapyje kiekvieną kartą, kai kuris nors iš ankstesnių draugų įkelia jo nuotraukų.
Taigi, nederėtų nustebti, jei praėjus keliolikai mėnesių po anketos pašalinimo sužinosite, jog draugai kilniai pasidalijo su visuomene jūsų nuotraukomis iš bernvakario, nudistų pliažo ar diplomų įteikimo ceremonijos, o dabartiniam įtakingos kompanijos, kurioje dirbate, viršininkui netikėtai teko laimė tose nuotraukose jus pažinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2026 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.