Pristatyti išmanieji akiniai, kurie gali filmuoti

Pristatymo metu per technologijų kūrėjų konferenciją San Franciske „Google“ padėjėjai skrido virš miesto ir nusileido su parašiutais ant kaimyninio pastato stogo, o vėliau sportiniais dviračiais pristatė akinius į konferencijų salę.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 28, 2012, 4:40 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:48 PM

Kompanijos „Google“ „Ateities akiniai“ („Google Glass Explorer Edition“) atlieka vaizdo kameros funkcijas, leisdami perduoti vaizdą realaus laiko režimu.

„Kelionės“ vaizdas buvo transliuojamas naudojantis pristatoma naujove ir akimirksniu perkeliamas į didžiulį ekraną.

Pasak vieno iš „Google“ įkūrėjų Sergejaus Brino, kol kas užsisakyti naujovę galės tik konferencijos dalyviai. „Ateities akinių“ įrangos kaina siekia 1,5 tūkst. dolerių.

Kaip pastebėjo S. Brinas, įranga galima perduoti vaizdo dokumentus, daryti nuotraukas.

„Dabar jūs iš tikrųjų būsite visos planetos priekyje, visa, ką išvysite savo akimis, tą pačią sekundę galės išvysti milijonai žmonių“.

„Ateities akinių“ ekranas yra įrengtas šiek tiek virš akių, tam, kad akiniai neatitrauktų žmogaus nuo pagrindinės veiklos.

Tuo tarpu kitos įrangos funkcijos, kurias anksčiau reklamavo kompanija - galimybė naudotis internetu, žemėlapiais ir navigacija, sužinoti apie oro sąlygas, skambinti draugams - nebuvo pademonstruotos. Pasak kompanijos atstovų, ši unikali įranga yra toliau tobulinama.

„Google“ atstovai nesiryžo atsakyti, kada prietaisas pasirodys prekyboje, tik pastebėjo, kad akinius užsisakę konferencijos dalyviai jų sulauks 2013 m. pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.