Žmogaus skalbimo technika

Atrodytų, kokia dar technologija gali būti vonioje? Karšto ir šalto vandens maišytuvas, dušas, pati vonia ir užuolaida. Tačiau žmogus nebūtų žmogus, jei nemėgintų patobulinti to, ko tobulinti nė nereikia. Tai įrodo prieš 40 metų firmos „Sanyo“ pristatyta žmogaus skalbimo mašina ir auksu puošta kompanijos „WGT“ vonia su dviem televizoriais už 114 tūkst. litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 28, 2012, 5:58 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:44 PM

Žmogaplovė

Turbūt visi jau turime skalbykles, daug kas turi indaploves, o štai žmonių plovimo mašinos taip niekas ir nesukūrė… Ėgi, netiesa – sukūrė jau prieš 40 metų! Tuomet kompanija „Sanyo“ pristatė ultragarsinę vonią, kuri prausė automatiškai! Maudomajam tereikėjo palipti kopėtėlėmis, atsisėsti, nustatyti temperatūrą, ir iškęsti plovimo ciklą.

5 min. mašina žmogų šlaksto šiltu vandeniu, po to prileidžiama vonia ir 3 min. trunka masažas. Vėliau oro burbuliukais nuo odos pašalinami nešvarumai, vanduo išleidžiamas ir po džiovinimo ciklo jūs švarus!

Nuoširdžiai tikimės, kad centrifugos į šią mašiną japonai nemontavo, tačiau vis tiek procesas kažkuo primena automobilių plovyklą be vaškavimo. Ne, gal nereikia…

Kas nori brangiau?

Italų kompanija WGT nutarė nesismulkinti ir tiesiog pagamino brangiausią pasaulyje vonią, kurią pavadino „Raudonuoju deimantu“.

Lyg specialiai naujiesiems rusams, „Rubliovkos“ benamiams ir Lietuvoje viešuosius tualetus statantiems valdininkams sukurto gaminio kaina – nuo 114 tūkst. litų. Į vonią įmontuoti du nelaidūs vandeniui HD televizoriai, nuotolinis mobilaus ryšio valdymas. Dizainerio Aldo Puglielli sukurtas vonią valdančių įrankių skydelis įrėmintas 42 g gryno aukso juosta ir „Swarovski“ kristalais. Žinoma, argi gali tokia vonia būti be šampano butelio laikiklio ir povandeninio apšvietimo?

Apie paukščių pieną ir paparčio žiedą reklamoje nekalbama, tačiau nenustebtume, jei vonioje rastume ir jų. Tik vieno dalyko vonios tiekėjai pirkėjui nesiūlo – daugiau smegenų. O juk akivaizdu, kad nusprendusiems tokią pirkti būtent jų labiausiai ir trūksta…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.