Nuo liepos 1-osios mažėja tarptautinio ryšio paslaugų kainos

Nuo liepos 1-osios visoje Europos Sąjungoje mažinamos tarptautinio ryšio paslaugų (roaming) kainos vartotojams: skambučio kaina mažinama nuo 1,46 Lt/min. iki 1,21 Lt/min. su PVM, o priimamų skambučių kaina nuo 0,46 Lt/min. iki 0,33 Lt/min. su PVM. Trumpųjų žinučių siuntimas mažinamas nuo 0,46 Lt iki 0,38 Lt su PVM. Taip pat pirmą kartą nustatoma mažmeninė duomenų perdavimo kaina - 2,92 Lt/MB (su PVM).

Į kitą šalį nuo liepos pirmosios skambinti bus pigiau<br>V. Balkūnas.
Į kitą šalį nuo liepos pirmosios skambinti bus pigiau<br>V. Balkūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt

Jun 29, 2012, 11:59 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:13 PM

Europos Komisijos ir Europos Sąjungos Tarybos patvirtintame reglamente numatytas tolesnis didmeninių ir mažmeninių tarptinklinio judriojo ryšio paslaugų kainų mažinimas bei struktūrinės priemonės, kurios turės užtikrinti konkurenciją ilgesniam laikotarpiui. Struktūrinės priemonės vartotojams ateityje suteiks galimybę pasirinkti tarptinklinio ryšio paslaugų teikėją, t.y. šias paslaugas vartotojas, išlaikydamas tą patį telefono ryšio numerį, galės gauti ne vien tik iš nacionalinio paslaugų teikėjo. Reglamentu taip pat nustatomas reikalavimas abonentus informuoti apie tarptinklinio ryšio paslaugų kainas, abonentams išvykus už Europos Sąjungos ribų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.