Svajonių planšetė „viskas viename“ žadama jau rudenį

Kai paimame į rankas planšetinį kompiuterį, žavimės jo lengvumu, valdymo pirštais paprastumu ir piktinamės, kad jam trūksta kompiuterio galios, neveikia „rimtos“ programos, o operacinė sistema lyg tyčia ribota. Kas nesvajoja apie „MacBook Pro“ kompiuterį, kuris atrodo lyg planšetinis ir kuriame gali veikti „Windows“ programos? Neįmanoma? Susipažinkite – „Modbook Pro“ siūlo būtent tai. Ir netgi dar daugiau!

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 4, 2012, 2:37 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 11:02 AM

Buvusio „Apple“ darbuotojo Andreaso E. Haas Los Andžele (JAV) 2008 m. įkurta kompanija „Modbook inc.“ tikisi pirmąjį savo produktą rinkai pateikti jau šį rudenį. Ir tai nebus koks nors „iPad“ dėklas su skeneriu ar nuvalkiota „Android“ planšetė 7 colių ekranu. Žadama naujovė, jei išties pasirodys, turėtų nušluostyti nosį visiems gigantams, besipešantiems, kas skardžiau pasigirs.

Pristatydami „Modbook Pro“ kūrėjai teigia, kad šiame planšetiniame kompiuteryje sudėta originali „Apple MacBook Pro 13.3“ elektroninė įranga. Negana to, jos 13,3 colio įstrižainės ir 1280x800 skiriamosios gebos ekranas turės iki šiol jokioje planšetėje neregėtą 512 lygių jautrumą lietimui. Panaudota „Wacom“ sistema lietimo lygį nuskaitys 133 kartus per sekundę ir leis elektroniniu pieštuku ekrane piešti, lyg tai būtų tikras popierius. O ir apsauginis „ForceGlass“ stiklas, turintis šiurkštesnį paviršių, sukurs jausmą, lyg pieštum ant popieriaus.

Pagrindiniai planšetės parametrai įspūdingi: 2,5 GHZ dviejų branduolių „Intel Core i5“ arba 2,9 GHZ „Intel Core i 7“ procesorius, iki 16 GB RAM atminties, 1 TB talpos kietasis diskas, arba 960 GB SSD, DVD įrašymo įrenginys, „Bluetooth 4.0“, bevielis internetas, USB 3.0 ir „FireWire“ 800 jungtys, SDXC kortos lizdas... Kam aš visa tai rašau – paprasčiau tariant, į šios planšetės vidų sukištas visas „MacBook Pro 13.3“ kompiuteris! 

Unikali „ExoConnect“ jungtis sujungia „Modbook Pro“ dalis su viena iš į tą patį korpusą įmontuotos „MacBook Pro“ pagrindinės plokštės USB 3.0 jungčių. Kitos jungtys lieka laisvos, o planšetinis kompiuteris, įgijęs krūvą puikių savybių, tampa gerokai storesnis ir sunkesnis už konkurentus. Ei, juk reikia kažko ir atsisakyti, kai perki planšetę didžiausiu ekranu.

O jei kažkam negana to, kad gauna puikiai piešti ranka pritaikytą kompiuterį su „OS X Mountain Lion“ operacine sistema, gali pasinaudoti „OS X Boot Camp“ aplikacija ir įsirašyti „Windows“ operacinę sistemą. Tiesa, ją teks pirkti atskirai, bet lietuviai tai moka daryti itin nebrangiai. Turint abi sistemas, planšetę galimą perkrauti ir paleisti tą sistemą, kurios reikia. Žodžiu, turint šį daikčiuką iš esmės galima dirbti su bet kuria programa.

Planšetei žadama vienerių metų garantija, tik kol kas būsimi gamintojai nedrįsta pažadėti kainos. Nors nesunku paskaičiuoti - „MacBook Pro“ kaina bus apie 3 tūkst. Lt, pridėkime korpusą, jungtis ir fantastiškąjį ekraną, dar pageidaujamą pelną... Na, kokie 5-6 tūkst. litų turėtų susidaryti. Ir tai dar nebūtų taip baisu, kai žinai, už ką moki, tik labai jau sunku patikėti, kad ši planšetė išvis pasieks parduotuves. Šiaip ar taip, o „Apple“ ir dėl mažesnių niekų konkurentų pardavimą teismuose blokuoja, tad negi konkuruos su iš jų pačių įrenginio pagamintu daiktu?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.