Lygtinai paleistiems kaliniams bus siūlomos elektroninės apyrankės

Liepos 1 d. Lietuvoje įsigaliojęs Probacijos įstatymas numato lygtinai nuteistų asmenų kontrolę elektroninėmis stebėjimo priemonėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2012, 4:25 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:42 AM

Vadovaujantis įstatymu, teismo sprendimu ir tik pačiam lygtinai nuteistam asmeniui ar įtariamajam sutikus, jam ant kojos ar riešo uždedamas specialus asmens tapatybės atpažinimo įtaisas (apyrankė), kurio judėjimas stebimas kompiuterio monitoriuje.

Įtaisas skleidžia koduotą radijo signalą, kuris veikia iki 100 m spinduliu ir kuris yra aptinkamas kontrolės zonoje pastatytų nuteistojo asmens buvimo vietos stebėjimo įtaisų.

Anot įrangos tiekimo konkursą laimėjusios bendrovės „BS/2“ pardavimo departamento direktoriaus pavaduotojo Tomo Augucevičiaus, šių modernių įrenginių naudojimas padės valstybei taupyti lėšas.

„Jei vieno nuteistojo išlaikymas valstybei šiandien kainuoja apie 50 litų per dieną, tai pritaikius SGL įrangą kaina tesiekia apie 13 litų. Be to, svarstoma galimybė nuteistiesiems patiems susimokėti už asmens tapatybės įtaisus, o tai leistų dar efektyviau taupyti mokesčių mokėtojų pinigus, – sakė T. Augucevičius.

Informacija apie vietovės valdymo įtaiso būseną ir kiekvieną tapatybės atpažinimo įtaisą siunčiama stebėjimo centrui. Iš jo, pasitelkus į pagalbą stebėjimo programinę įrangą, stebima, ar elektroninį prietaisą nešiojantis nuteistasis nepažeidžia skirtų apribojimų, ar nebandoma įrenginio sugadinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.