Juos nužudė „Facebook“

Ši antraštė – ne koks pokštas. Žmonės iš tikrųjų nužudomi dėl savo pasisakymų arba veiksmų socialiniuose tinkluose. Aišku, tai padaro kiti žmonės, taip pat naudojantys socialinius tinklus, tik nežinia, ar pastarieji yra visiškai sveiko proto. Pereikime prie konkrečių atvejų.

Akivaizdu tik tai, kad „Facebook“ visada buvo kivirčo priežastis, išskyrus atvejį, kai moteris užmušė savo kūdikį.<br>www.itnaujienos.lt nuotr.
Akivaizdu tik tai, kad „Facebook“ visada buvo kivirčo priežastis, išskyrus atvejį, kai moteris užmušė savo kūdikį.<br>www.itnaujienos.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Kuitniauskas

Aug 15, 2012, 11:06 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:43 AM

JAV, Tenesio valstijoje, įvykdytas kraupus nusikaltimas. Billy Clay Payne Jr. ir Billie Jean Hayworth – jauna pora, auginanti 8 mėnesių kūdikį, buvo nužudyta šūviais į galvą. Kūdikį rado sveiką ir gyvą mirusios motinos rankose. Žudikai šiam žiauriam nusikaltimui ryžosi po to, kai jauna pora išmetė iš „Facebook“ draugų Jenelle Potter. Įtariamieji – Jenelle tėvas ir vaikinas – supyko dėl tokio elgesio ir nusprendė su jauna pora susidoroti. Jenelle Potter jau anksčiau buvo apkaltina priekabiavimu „Facebook“ tinkle, nes koneveikė kitą moterį ir jai skambino 5-20 kartų per dieną. Atrodo, kad ji „Facebook‘e“ praleisdavo daug laiko ir mėgo konfliktuoti su žmonėmis.

Taivane gyvena pavydūs vyrai. 38 metų Chou You-Huang sužinojo, kad jo žmona flirtavo su kažkokiu vyru „Facebook“ žinutėmis. Įtūžęs sutuoktinis pasikvietė dar du draugus, apsiginklavo beisbolo lazdomis ir sumušė vyriškį. Šis nuo sumušimų mirė.

34 metų Wayne Forrester iš Londono nudūrė savo žmoną Emmą virtuviniu peiliu po to, kai jie susikivirčijo ir vyras turėjo išsikraustyti po 15 metų santuokos. Iš karto po išsikraustymo Emma savo vedybinį statusą „Facebook“ pakeitė į „Single“ (netekėjusi). Tai pamatęs jos vyras atvažiavo į namus įtardamas, kad žmona su kažkuo susitikinėja. Kivirčo metu vyras žmoną sumušė, griebė virtuvinį peilį ir smogė kelis kartus į galvą ir kaklą. Vyras už žmogžudystę nuteistas 14 metų.

Turkijoje, Stambule, 26 metų Sezer Yılmaz susikivirčijo su savo devyniolikmete žmona Beyza Yılmaz dėl to, kad ji susikūrė „Facebook“ paskyrą. Kivirčo metu vyras išsitraukė ginklą ir kelis kartus šovė žmonai į krūtinę ir galvą. Moteris mirė ligoninėje.

Abdul Malik Rustam iš Ontarijo, Kanados, grįžo namo ir mirtinai sumušė savo 21 metų žmoną Shaher Bano Shahdady. Jų dviejų metų sūnelį paliko žaisti šalia mamos lavono. Mažylį rado tik kitą dieną į namus užsukę seneliai, kai nesugebėjo prisiskambinti savo dukrai. Šis žiaurus nusikaltimas įvyko dėl to, kad vyrui pasirodė, jog jauna mama per daug laiko praleidžia „Facebook“.

Jauna mama Alexandra V. Tobias iš Jacksonvillio, JAV, nužudė savo trijų mėnesių sūnelį už tai, kad jis verkė kaip tik tuo metu, kai ji žaidė populiarų „Facebook“ žaidimą „Farmville“. Moteris stipriai pakratė vaiką, tada surūkė cigaretę, kad nusiramintų, ir pakratė dar kartą.

Pabaigai – linksmesnė istorija. 28 metų Silvanus Satya Naidu iš Brisbeno miesto Australijoje pamanė, kad žmona ruošiasi jį palikti ir persikelti gyventi į Sidnėjų pas naująjį „Facebook“ draugą. Kadangi miestai yra gana toli vienas nuo kito, pavydus vyras bandė nusamdyti žudiką. Samdomas žudikas už darbą paprašė 5000 dolerių, bet vyriškis teturėjo tik 500. Pasirodė, kad tai buvo ne žudikas, o užsimaskavęs Australijos policijos pareigūnas, kuris sučiupo baisų nusikaltimą sumaniusį vyrą. Žmona ir jos „Facebook“ draugas liko gyvi.

Visi šie žmonės turėjo akivaizdžių psichologinių problemų, kai kuriems nustatytos psichinės ligos. Akivaizdu tik tai, kad „Facebook“ visada buvo kivirčo priežastis, išskyrus atvejį, kai moteris užmušė savo kūdikį. Tai baisūs nusikaltimai, kurie sukrėtė ne tik aukų aplinkinius, bet, nuskambėję tarptautinėje žiniasklaidoje – ir visą pasaulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.