„Samsung Note“ planšetė – piešimo sąsiuvinis su internetu

Jau šį mėnesį „Samsung“ Lietuvoje pradeda prekiauti dar vasarį Barselonoje pristatytu planšetiniu kompiuteriu „GALAXY Note 10.1“. Su įdiegtu 1.4 GHz keturių branduolių procesoriumi ir 2 GB darbine atmintimi šis kompiuteriukas savo darbo sparta ir galimybėmis panašus į „Galaxy S III“ telefoną. O 10.1 colio ekranas bei kartu parduodamas pieštukas „S Pen“ leidžia prietaisą naudoti lyg rašiklį ir popieriaus lapą. Tiesa, lauktojo AMOLED ekrano šį sykį neišvysime, užtat tai pirmasis „Android“ įrenginys, suteikiantis galimybę vienu metu dirbti dviem programomis.

Daugiau nuotraukų (1)

„Samsung“ inf. ir A. Lukošius

Aug 16, 2012, 4:02 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:22 AM

Pieštukas

Drauge su planšete parduodamas 6.5 mm rašiklis „S Pen“ specialiai pritaikytas naudoti su 10.1 colio (25.7 cm) ekranu, o įrenginyje numatyta speciali niša, kurioje įstatytą rašiklį visuomet turėsite su savimi. Naudojantis „Wacom“ technologija „S Pen“ turi 256 spaudimo jėgos jautrumo lygius, tad redaguoti nuotraukas ar tiesiog piešti beveik taip pat patogu kaip ir naudojantis įprastu pieštuku.

Sistema „S Pen“ tiesiogiai įdiegta įrenginyje, tad išėmus rašiklį iš lizdo galima automatiškai paleisti pasirinktas programas: „S Note“, „S Planner“, „Crayon physics“, „Adobe® Photoshop® Touch“…

Pavyzdžiui, programa „S Note“ leidžia vartotojui žinutes ir eskizus jungti su kitu skaitmeniniu turiniu naudojant specialius iš anksto įdiegtus šablonus. Funkcija „Shape Match“ leidžia koreguoti ir į skaitmeninį formatą konvertuoti geometrines figūras; „Formula Match“ – kurti ranka rašomas skaitmenines formules, o „Adobe® Photoshop® Touch“ suteikia galimybę profesionaliai redaguoti nuotraukas.

Kelių ekranų funkciją

Džiuginanti ir seniai laukta kelių ekranų funkcija leidžia vartotojui vienu metu naudoti dvi skirtingas programas ir spręsti kelis uždavinius, padalinant planšetės ekraną į atskiras dalis. Vienu metu galima naršyti internete ir peržiūrėti vaizdo įrašus. Fotografuoti ir redaguoti nuotraukas, jas atkurti antrajame ekrane.

Kelių ekranų naudojimo funkcija veikia puikiai. Deja, kol kas ją palaiko labai nedaug programų. Kitą vertus, stebina tai, kodėl ši funkcija nebuvo įdiegta anksčiau. Juolab, kad po poros mėnesiu laukiama naujoji „Windows“ planšetė šią funkciją turės automatiškai.

Aktyvaus mokymosi galimybės

Išties, planšetė mokslui net patogesnė už daugelį kompiuterių. Juk paskaitas gali tiesiog konspektuoti elektroninėje užrašų knygelėje, o kuriant rašinį, gretimame lange tikrinti duomenis internete.

Specialiai „GALAXY Note 10.1“ sukurta „Samsung“ mokymosi centro paslauga suteikia prieigą prie mokymosi turinio skirto įvairaus amžiaus vartotojams. Ten ir elektroniniai tekstai, ir vaizdo įrašai, ir interaktyviosios paskaitos. Be to, siūloma mokymosi valdymo sistema, kuri leis vartotojams smagiai tvarkyti ir valdyti savo lavinimosi procesą.

Deja, kaip jau tampa įprasta, įrenginio pristatymo metu ši paslauga Lietuvoje neveikia. Kol kas ja galima naudotis Korėjoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Italijoje, Kinijoje ir Singapūre. „Samsung“ teigia, kad iki 2012 m. pabaigos „Mokymosi centrą“ bus galima parsisiųsti iš „Samsung Apps“ daugiau nei 20 šalių, tačiau ar bus tarp jų Lietuva? O ir kam mums ta medžiaga kiniškai?...

Pastebimi trūkumai

Operacinė sistema. Neaišku kodėl, tačiau naujoji planšetė siūloma su jau spėjusia pasenti „ Ice Cream Sandwitch“ Android OS versija. Aišku, ateity juk tikrai bus atnaujinta į gerokai patobulintą „Jelly Bean“, tačiau kol kas „Samsung“ planuojamo atnaujinimo laiko nenurodo. Suprantame – pritaikyti sistemą rašikliu valdomam ekranui užtrunka, tačiau taip norėtųsi pagaliau gauti „Android,“ kuriuo galima ir pagroti – kalbama, kad „Jelly Bean“ OS versijoje smarkiai sumažintas garsinio signalo vėlavimas, tad pagaliau „Android“ tiks ir muzikantams.

Svoris. 8.9 mm storio, sverianti 600 g planšetė sunkesnė už daugelį savo konkurentų. Tiesa, „storuliui“ „iPad“, kuris sunkesnis dar 50 g., svoris netrukdo būti rinkos lyderiu, tačiau skaitant ranka pavargsta.

Ekranas. Vieną vertus, 1280x800 taškų skiriamoji geba šiais laikais atrodo vos pakenčiama – yra kur kas didesnį taškų tankį siūlančių konkurentų. Aišku, nesupraskite klaidingai – tiek tikrai pakanka, tačiau pirkėjo snobizmas… Antra bėda – kai parodai kažką geresnio, sunku prisiversti pirkti paprastesni variantą. Barselonoje ši „Note“ nebuvo tokia graži, tačiau turėjo AMOLED ekraną. Dabar mums siūlomas PLS TFT tikrai nėra blogas, tačiau ne unikalus!

Džiaugsmai

„GALAXY Note 10.1“ įdiegta 5 mln. taškų raiškos pagrindinė kamera bei 1.9 mln. taškų raiškos priekinė kamera. Kol kas galėsime įsigyti modelius su įdiegtu „WiFi“ arba „WiFi“ ir „3G HSPA-Plus“ ryšiu. Vėliau bus pasiūlytas ir su LTE ryšiu.

Šia planšete galima skambinti GSM tinkle! Suprantame, jei vaikščiosite pridėję šį blyną prie ausies, atrodysit kiek juokingai, tačiau yra juk ir ausinės, ir garsiakalbiai, o viena funkcija daugiau, tai ne viena mažiau.

Tarp kitų funkcijų galima išskirti jau „Samsung Galaxy S III“ matytą „Smart Stay“, kuri stebi vartotojo žvilgsnį ir užtikrina, kad ekranas būtų nuolat įjungtas. Pirmą kartą šiame įrenginy pritaikyta funkcija „Pop Up Play“ leidžia ekrane matyti vaizdo įrašą ir tuo pačiu metu atlikti kitas užduotis.

„Samsung“ toliau plečia savo funkcijos „AllShare“ galimybes. „AllShare® Play“ leis dalintis turiniu realiuoju laiku, prisijungus viename tinkle prie „Samsung“ HD televizoriaus, mobiliojo planšetinio ar nešiojamojo kompiuterio.

„GALAXY Note 10.1“ atspindi „Samsung“ kompanijos siekius, skatinti kūrybą naudojant mobilų prietaisą, – sako JK Shinas, „Samsung Electronics“ IT ir Mobiliųjų komunikacijų padalinio prezidentas. – Istorija rodo, kad spartus pastabų ir minčių fiksavimas bei eskizų kūrimas yra labai intuityvus, natūralus būdas produktyviam bei kūrybiškam darbui. „GALAXY Note 10.1“ įdiegtos technologijos leidžia vartotojams vienu metu dirbti, kurti ir bendrauti tarpusavyje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?